Rimac C_TWO

Rimac Automobili otkrili su sledeću fazu u razvoju C_Two električnog super sportskog automobila – novu proizvodnu liniju. U nedavno otvorenom proizvodnom pogonu kompanije Rimac u Velikom Trgovišću, linija će ubrzati proizvodnju C_Two prototipova potrebnih za konačnu validaciju i testiranje nužnih za homologaciju širom sveta.

Sastavljanje svakog C_Two automobila trajaće otprilike pet nedelja, skraćujući vreme proizvodnje na pola u poređenju sa principom statičke proizvodnje izvan proizvodne linije, koju koriste pojedini drugi proizvođači sportskih automobila.

Novi proces u punom će kapacitetu omogućavati izgradnju četiri vozila mesečno. Ipak, u Rimcu postupak proizvodnje započinje znatno ranije pre samog sklapanja gotovih komponenti na liniji, budući da se veliki broj komponenti i sistema proizvodi u fabrikama u Svetoj Nedelji i Velikom Trgovišću, nakon čega se isporučuje do linije montaže vozila.

Do sada je Rimac proizveo četiri C_Two prototipa, a do završetka procesa testiranja i homologacije potrebno ih je još trinaest, nakon čega sledi još deset automobila iz pred-serije, koji će se većim delom proizvesti ove godine.

Potpuni postupak homologacije bez ikakvih prečica, od prvih koncepata, preko potpunih prototipova do automobila na putu je trogodišnji proces.

Uvođenjem nove proizvodne linije, Rimac Automobili prve će automobile kupcima isporučiti 2021., za razliku od originalnog plana pre COVID-19 krize koji je predviđao isporuke 2020. Finalni dizajn i ime automobila bit će otkriveni ove godine.

U Rimac Automobilima navode da model Rimac C_Two obećava maksimalnu brzinu od 412 km/h, vreme ubrzanja od 0-62mph (100km/h) za 1,9 sekundi i vreme ubrzanja od 0 – 161 km/h (100 mph) od 4,3 sekunde. Ove izuzetne performanse postavljene su kao ambiciozni ciljevi Rimac tima s prvom najavom C_Two automobila 2018., a zahvaljujući opsežnom razvoju i testiranju automobila, inženjeri su uvereni da će ciljevi biti i ispunjeni.

izvor&foto: jutarnji.hr

Pročitajte i...