Rhenus primenjuje autonomne vođene viljuškare u Francuskoj

Dvadeset i jedan autonomni kolaborativni viljuškar je raspoređen u Rhenus u Saint-Quentin Fallavier, u blizini Liona, kako bi se poboljšale operacije pripreme narudžbi. Isporučuje ih Effidence, oni su posvećeni logističkim aktivnostima kompanije Bjorg et Compagnie, dugogodišnjeg klijenta Rhenusa na ovoj lokaciji.

Kao deo redovnih diskusija za kontinuiranu nadogradnju, Rhenus i njegov klijent, Bjorg et Compagnie, odlučili su da poboljšaju logističke operacije uvođenjem autonomnih kolaborativnih viljuškara.

Rhenus je izabrao Effidence za svoje robotizovano rešenje koje omogućava operaterima za komisioniranje da smanje svoju dnevnu udaljenost hoda unutar skladišta, da povećaju efektivno radno vreme i smanje fizičke rizike.

„Podrška autonomnih viljuškara našim operaterima za komisioniranje će nam pomoći da optimizujemo njihov rad fokusirajući se na naprednije zadatke i ponuditi našim klijentima veću fleksibilnost da apsorbuju vrhunce aktivnosti i velike fluktuacije u zapremini. Pored toga, uslovi za njihov rad će biti olakšani i poboljšani“, objašnjava Mercedes Ortiz Garsija, menadžer poslovnog razvoja u kompaniji Rhenus Logistics Francuska.

Logistička aktivnost Bjorg et Compagnie snažno i stabilno raste, ali je podložna sezonskim fluktuacijama. Stoga je sposobnost provajdera logistike da se nosi sa ovim vrhovima aktivnosti uz optimizaciju upravljanja svojim ljudskim resursima od fundamentalnog značaja. Zbog toga su automatizacija i robotizacija bile predmet dubinske studije koju su pokrenula dva partnera.

„Zasnovano na stalnom unapređenju i zajedničkoj izgradnji rešenja, naš odnos sa Rhenusom je ojačan kada zajedno biramo investicije. Ovo nam omogućava da optimizujemo efikasnost resursa i delimo uštede. Radujemo se merenju uticaja ove nove organizacije na našu reakciju na potražnju kupaca. Prolećne prodajne operacije, koje će uskoro početi, biće značajan test“, kaže Jean-Ferreol Ruph, direktor lanca snabdevanja Ecotone France, matične kompanije Bjorg et Compagnie.

izvor&foto: logistics-manager

Pročitajte i...