Rhenus Office Sistems proširuje vozni park sa e-kamionima

Kao deo svoje strategije održivosti, Rhenus Office Sistems je proširio svoj vozni park za sedam e-kamiona.

Od sada, novi e-kamioni će biti deo održivog rešenja. Kamioni su već stigli na lokacije Rhenus Data Office-a i sada ulaze u redovan rad.

Održivost na putu

E-kamione je razvila tehnološka kompanija Quantron na osnovu platforme IVECO Daily. Odlikuju ih približni domet od 200 do 220 km i nosivost od 2,5 metričke tone. Kamioni štede do 45 kg CO₂ na 100 km u poređenju sa modelom sa sagorevanjem iste veličine i klase opterećenja, u zavisnosti od opterećenja i profila rute.

Prema proizvođaču, ekstrapolirano na godinu dana upotrebe, ovo implicira uštedu od približno 22 metričke tone. Sva vozila mogu da se napajaju i na AC (naizmenična struja) i DC (jednosmerna struja) stanicama za punjenje.

Pored toga, e-kamioni imaju tipično sanduče sa integrisanim zidom daske za utovar za Rhenus kamione. Može se podizati i spuštati da bi se istovarili teški tereti na nivou zemlje, pojednostavljujući proces istovara. Uz pomoć ovih sigurnosnih kontejnera, papir koji treba da se uništi se prikuplja od kupaca, a zatim Renus transportuje do mesta uništenja.

Michael Viegmann, generalni direktor Rhenus Data Office-a, izrazio je zadovoljstvo nabavkom kamiona: „Naš cilj je da postepeno pretvaramo naš vozni park i tako doprinesemo smanjenju emisija tokom naših obilazaka. Postepeno će više vozila sa neutralnim emisijama ugljenika biti integrisano u vozni park Rhenus Office Sistems. Rhenus Archiv Services, takođe deo Rhenus Office Sistems, već ima deset električnih vozila za dostavu u svom pogonu.“

Povećana upotreba alternativnih pogonskih tehnologija podržava stalni cilj Rhenus Office Sistems-a za smanjenje emisije CO₂. Zaposleni se takođe podučavaju da upravljaju vozilima koristeći ekološke tehnike vožnje kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...