Rešenja poslednje milje: AL-KO komponente za teretne prikolice za bicikle za profesionalne primene

AL-KO Vehicle Technology Group želi da svojim kupcima olakša pronalaženje rešenja za logistiku poslednje milje u budućnosti tako što će ponuditi komponente za teretne prikolice za bicikle za profesionalne primene.

„Naše mobilno društvo je intenzivno zaokupljeno temom isporuke poslednje milje. Želimo da našim kupcima ponudimo nova rešenja ovde sa našim komponentama za biciklističke teretne prikolice. Modularni koncept AL-KO šasije, uobičajena stabilna reakcija na vožnju i povećana nosivost prikolice pomažu proizvođačima teretnih bicikala da prošire svoju ponudu za isporuku do poslednje milje: sa visokim kvalitetom za velike nosivosti u profesionalnim primenama do poslednjeg metra. Krajnji korisnici mogu biti zanatlije ili dostavljači paketa, na primer“, objašnjava Harald Hiler, predsednik i izvršni direktor AL-KO Vehicle Technology Group.

Ugrađene komponente omogućavaju znatno veću nosivost

AL-KO Vehicle Technology Group ima dugogodišnje iskustvo u sektoru komercijalnih prikolica. Kao osnova korišćene su visokokvalitetne komponente iz većeg raspona težine za prikolice do 3.500 kg. „Iskoristili smo našu stručnost iz sektora komercijalnih prikolica kako bismo stvorili atraktivan asortiman za tržište teretnih bicikala. Naše isprobane i testirane komponente omogućavaju znatno veću nosivost do 240 kg, a istovremeno pružaju pouzdanost i izdržljivost. Ovo su ključne konkurentske prednosti u odnosu na trenutno dostupne teretne prikolice“, kaže Hiler.

„Baš kao i kod naših komponenti vozila za komercijalna i vozila za slobodno vreme, kupci se mogu osloniti na komponente visokog kvaliteta sa dugim vekom trajanja“, kaže menadžer proizvoda Fabian Kneifl. Osovine sa gumenim vešanjem i nezavisno oslanjanje točkova obezbeđuju visok nivo udobnosti u vožnji, dok kočnica točka i koncept utovarivača obezbeđuju siguran, stabilan odziv vožnje. Kao što je uobičajeno sa reklamom i komponente vozila za slobodno vreme, prilagođene adaptacije za teretnu prikolicu su moguće zahvaljujući promenljivim komponentama šasije i osovine.

Urbanizacija, smanjenje emisija i digitalizacija su pokretači koji oblikuju transportnu industriju. Logistika robe u unutrašnjosti grada, od teretnih bicikala do komercijalnih vozila, suočena je sa složenim logističkim zadacima koje pokreću različiti faktori kao što su vremenski pritisak, nedostatak osoblja ili zastoj u saobraćaju. Optimizovana logistika poslednje milje daje veletrgovcima, trgovcima na malo ili zanatlijama konkurentsku prednost.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...