Renault Trucks ne koristi samo održivi transport kao slogan!

Francuski proizvođač je upravo završio radioničku konverziju kamiona sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u električni kamion.

Cilj projekta je da se proceni ekološka, tehnička i ekonomska izvodljivost električne naknadne opreme za teška teretna vozila. Projekat je omogućen kroz saradnju sa Novumtech-om, startapom sa ekspertizom u dizajnu i proizvodnji baterija, i uz finansijsku podršku ADEME, francuske agencije za ekološku tranziciju.

Kružnost je zaista jedna od strateških oblasti fokusa Renault Truck-a u cilju dekarbonizacije teretnog transporta. Industrijske aktivnosti proizvođača, koji se zalažu za produženje životnog veka vozila koje proizvodi, deo su pristupa kružne ekonomije zasnovanog na tri stuba, a to su regeneracija, ponovna namena i ponovna upotreba.

U skladu sa ovim pristupom, Renault Trucks je uveo brojne inicijative, uključujući udvostručenje životnog veka kamiona za prevoznike podsticanjem remonta umesto obnavljanja. Štaviše, proizvođač nudi drugi život svojim korišćenim kamionima kroz prenamenu, koristeći rigorozne industrijske procese. Do danas je više od 1.500 kamiona preuređeno u fabrici polovnih kamiona u Burg-en-Bresu, a 700 je obnovljeno u Centru za korišćene kamione u Lionu, čime je ušteđeno preko 5.000 tona CO2.

Faze konverzije

Električna konverzija Renault Trucks D od 12 tona postignuta je modifikacijom samo onoga što je bilo strogo neophodno, a to su motor, menjač, rezervoar za gorivo i AdBlue rezervoar, dok su komponente povezane sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što je hidraulična pumpa za servo upravljač, vazdušni kompresor za vešanje i kočenje i kompresor klima uređaja su svi uklonjeni.

Ove komponente su zamenjene električnim motorom direktno povezanim na pogonsko vratilo, litijum-jonskom baterijom od 210 kWh, ugrađenim punjačem od 22 kW, električnim vazdušnim kompresorom za vešanje i kočenje, električnom hidrauličnom pumpom za servo upravljač, električni kompresor klima uređaja i električni sistem grejanja za kabinu.

Sledeća prekretnica za ovaj projekat je sertifikacija preuređenog kamiona kako bi se potvrdila usklađenost sa važećim propisima. Kada ovo odobrenje dobije, Renault Trucks će započeti fazu testiranja u stvarnim uslovima rada u partnerstvu sa Clovis Grand Paris u Francuskoj.

Ovaj projekat rekonstrukcije, ostvaren zahvaljujući partnerstvu sa Novumtech-om, sproveden je u kampu Volvo grupe CampX na lokaciji Renault Trucks-a u Lionu. Svrha CampX-a je da ubrza tehnološke i komercijalne inovacije stvaranjem sinergije između zaposlenih u Renault Trucks-u (inženjerski tim iz Liona) i početnika.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...