Renault otkriva detalje Trafic E-Tech

Novi Trafic E-Tech svojim hrabrim dizajnom podseća na modele sa dizel motorom i zadržava sve prednosti svog ICE prethodnika.

Kabina ima isti dizajn kao i obični Trafic, sa horizontalnom trakom koja proteže po širini kombija i sa 8,0-inčnim ekranom za informacije i zabavu koji uključuje bežičnu integraciju pametnog telefona sa Android Auto i Apple CarPlay.

Digitalna instrument tabla od 7,0 inča nalazi se ispred vozača, koji će se udobno osećati na vozačevom sedištu podesivom po visini sa lumbalnim podešavanjem i naslonom za ruke. Renoova impresivna „Mobilna kancelarija“ je takođe uključena, pretvarajući srednje sedište u radni prostor ili mesto za ručak, sa prostorom za laptop i okretnim postoljem veličine A4 za držanje dokumenata.

Kabina takođe ima 88 litara prostora za skladištenje, uključujući 54 litara skrivenih u prostoru ispod klupe. Standardna oprema uključuje klima uređaj, grejane električno podesive retrovizore, zadnje parking senzore i tempomat sa graničnikom brzine. O bezbednosti brine paket tehnologija koji uključuje automatsko kočenje u slučaju nužde, upozorenje o napuštanju trake, upozorenje na pažnju vozača i upozorenje na pospanost.

E-Tech Electric Power

Trafic E-Tech će pokretati električni motor od 120 KS sa obrtnim momentom od 245 Nm, što mu daje dovoljno da povuče puno opterećenje i, kada je prazan, ubrza do 100 km/h za 8,4 sekunde. Nastavite, i dostići će maksimalnu brzinu od 68 milja na sat – otprilike dovoljno da ostanete na autoputu.

Snaga će dolaziti iz baterije od 52 kWh, što je dovoljno za 300 km, barem prema zvaničnim podacima.

Prilagodljivi regenerativni kočioni sistem prikuplja energiju prilikom usporavanja i prenosi je nazad u bateriju, vraćajući izgubljenu energiju i proširujući domet vozila.

Brzi punjači se mogu priključiti na Trafic E-Tech, dopunjavajući bateriju brzinom od 50 kW, što znači da bi potpuno punjenje trebalo da traje oko sat vremena. Namenski kućni ili depo punjač, koji je obično ocenjen na 7,4 kW, obezbediće od potpuno prazno do potpunog punjenja za oko sedam sati, ostavljajući kombi spreman za posao svakog jutra.

Baterija je podržana garancijom od 160.000 km ili osam godina (što pre dođe) koja garantuje performanse baterije. Ukoliko njegovo zdravstveno stanje padne ispod 70%, zamenski paket baterija će biti obezbeđen besplatno.

Nosivost i vuča

Renault nudi Trafic E-Tech u tri veličine karoserije: kratka karoserija (5,08 m) i duga karoserija (5,48 m), sa niskim krovom (1,97 m) ili dugačkim međuosovinskim rastojanjem sa visokim krovom (2,50 m). Zapremina tereta se kreće od 5,8m3 do 8,9m3.

Maksimalno, dužina tereta do 4,15 metara može da se nosi u zadnjem delu Trafic-a, zahvaljujući uređaju za prolazak tereta koji bezbedno proširuje tovarni prostor u prostor za noge putnika.

Bez mogućnosti za utovar, tovarni prostor Trafic-a je dugačak 2.537 mm za model sa kratkim međuosovinskim rastojanjem i 2.937 mm za varijantu sa dugim međuosovinskim rastojanjem. Svaki ima maksimalnu unutrašnju širinu od 1.662 mm i 1.268 mm između lukova točkova. Visina krova varira od 1.387 mm do 1.898 mm.

Svaki model ima bruto težinu vozila od 3.070 kg i ograničenje nosivosti između 1.083 i 1.222 kg. Vuča je ograničena na samo 920 kilograma za sve modele.

izvor&foto: professionalvan.com

Pročitajte i...