Renault Master E-Tech sada ima veću bateriju od 52 kWh

Renault Master E-Tech je poboljšan dodatkom nove baterije od 52 kWh, pružajući značajno povećan domet i omogućavajući većem broju preduzeća da razmotre prelazak na potpuno električno komercijalno vozilo.

Veća baterija zamenjuje prethodnu verziju od 33kWh i Master E-Tech sada može da pređe do 200 km sa jednim punjenjem. Ovo predstavlja poboljšanje od 68 procenata, sa povećanim dometom koji sada omogućava većem broju kompanija i vozača da se odluče za Master E-Tech bez brige da će prelazak na potpuno električni pogon uticati na efikasnost rada. Petogodišnja garancija na bateriju daje dodatnu sigurnost.

Fleksibilne opcije punjenja dodatno jačaju upotrebljivost Master E-Tech. Sa standardnim wallbox od 7 kW, baterija se može napuniti do 80 procenata za pet sati, dok će jednostavno uključivanje u kućnu utičnicu za istu količinu punjenja biti potrebno 10 sati. Na putu, vozači mogu da dodaju 30 milja napunjenosti za 120 minuta koristeći javnu stanicu za punjenje od 11 kW. Priključivanje na 22kW DC punjač dodaje domet od 30 milja za samo 45 minuta.

Uključivanje regenerativnog kočenja, guma sa malim otporom kotrljanja i ECO režim za uštedu energije takođe rade na optimizaciji dostupnog dometa.

Osim što uživaju u ekološkim prednostima, kao što su nulta emisija izduvnih gasova tokom upotrebe i skoro nečujan rad motora, zajedno sa nižim troškovima rada, Master E-Tech kupci imaju koristi od tradicionalne svestranosti i praktičnosti Master-a. Dostupno je pet verzija, uključujući Panel Van, Chassis Cab i Platform Cab, pri čemu Panel Van nudi nosivost do 1.420 kg i zapreminu tereta do 13m3.

Panel Van verzije su dostupne isključivo sa novim Advance nivoom opreme, dok varijante kabine sa platformom i kabine sa šasijom imaju početni nivo specifikacije Start.

Advance se nadovezuje na Start nivo opreme sa manuelnim klima uređajem, zadnjim parking senzorima i automatskim farovima i brisačima kao standardom. Jedinstvena u sektoru, Advance trim nudi sedište sa punim vešanjem dodajući značajne prednosti u pogledu vožnje i udobnosti. Štaviše, kupci dobijaju pomoć pri bočnom vetru, koja dopunjuje druge ADAS funkcije pomoći pri kretanju uzbrdo i ESC (elektronska kontrola stabilnosti) koje su standardne u Master E-Tech asortimanu.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...