Re: Move

Koncept višenamenskog električnog transportera idealan je za održive isporuke „poslednje milje“. Polestar je deo grupe lidera u dizajnu, mobilnosti i održivim materijalima koji su sarađivali na preispitivanju isporuke u poslednjoj milji i načina transporta robe u gradovima.

Projekat pod nazivom Re: Move, brza je reakcija na sve veće zahteve za kupovinu na mreži i kućnu dostavu i jasan zahtev za pronalaženje održivijih rešenja za mobilnost.

Umesto da studija o dizajnu bude kraj projekta, ona je postala početak. Inspirisan je zajedničkim uverenjima šireg skupa dizajnera, stručnjaka za mobilnost i održive materijale, koji dolaze iz Polestar-a, CAKE-a i Hidro-a. Prvi radni prototip sada je otkriven na IAA u Minhenu.

Konstantin Grčić, dizajner Re: Move-a, rekao je: „Dobar dizajn je sam po sebi održiv dizajn. Svi koji su uključeni u ovaj prepoznatljiv projekat dele uverenje da čistoća može biti pokretač održivosti. Tokom prošle godine radili smo zajedno, inženjeri i dizajneri, na stvaranju svestranog rešenja koje nikada nije izgubilo iz vida svoju svrhu. Na kraju, njegov dizajn je za njega još bolji.“

Višenamenski električni transporter širine 75 cm savršeno je prilagođen biciklističkim stazama i može nositi terete do 180 kg. Aluminijumska šasija sa niskim sadržajem ugljenika ima električni mehanizam za naginjanje, omogućavajući da se vozilo „nagne“ do zavoja, poboljšavajući stabilnost i upravljivost, i smanjujući krug okretanja na manje od sedam metara.

Ima disk kočnice, dok je prigušena zadnja okretna ruka dizajnirana za udobnost vozača i smanjenje umora.

Uvek upaljeno svetlo poboljšava vidljivost vozača napred, dok kočiona svetla, opcioni indikatori i sirena pomažu da vozilo bude vidljivo pešacima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestar-a, rekao je: „Strast i stručnost koje su naši partneri uneli u ovaj projekat pokazuju moć odličnog dizajna. Elektrifikacija vozila je početna tačka, a ne krajnja utakmica. Naši inženjeri su dokazali da će ova vrsta otvorene saradnje ubrzati inovacije i prelazak na zaista održivu mobilnost. Re: Move ima bateriju od 2,2 kWh koja nudi ograničenu maksimalnu brzinu od 25 km / h što je u skladu sa e-biciklima. Okvir koristi jedinstvene kompozitne navlake, prirodnu zamenu za plastiku i kompozite na bazi lana.

Zbog toga je Re:Move idealan za zamenu dostavnih vozila za isporuku „poslednje milje“, čime se poboljšava protok gradskog saobraćaja ili prevozi teret u ruralna područja bez razvijene infrastrukture. Mislimo da je ovo odličan odgovor na održivo kretanje u, često pretrpanom, urbanom okruženju. Posebno je dirljiv u smislu lakoće kretanja i prostora i omogućava kompanijama da isporučuju bez ikakvih naknada za zonu emisije.

Stefan Itterborn, izvršni direktor CAKE-a, rekao je: „Uz obavezu da inspiriše ka nultim emisijama, Re:Move definiše novu kategoriju vozila. Oduševljeni smo što možemo doprineti sa našom baterijom velikog kapaciteta, motorom čvorišta i pametnom tehnologijom. “

Bjørn Kjetil Mauritzen, voditelj održivog razvoja hidroelektrana, rekao je: „Da bismo ostali unutar cilja Pariškog sporazuma od 1,5 stepeni, potrebno nam je manje vozila na fosilna goriva na ulicama, ali bismo takođe trebali težiti smanjenju emisija i štetnih čestica u vazduhu. Re:Move nije samo vozilo sa električnim pogonom, već se može i potpuno reciklirati i koristi aluminijum sa niskim sadržajem ugljenika napravljen od obnovljive energije.“

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...