PSA Group instalira 500 stanica za punjenje električnih vozila širom sveta

PSA grupa objavila je da instalira skoro 500 stanica za punjenje električnih vozila na 49 svojih lokacija u 12 zemalja. Implementaciju i upravljanje terminalima obezbediće dva partnera u grupi za ovaj projekat: Izivia i Total EV.
Francuski proizvođač automobila proizvodi vozila pod markama Peugeot, Citroen, DS, Opel i Vaukhall, a najveći je Peugeot.
Primena tačaka za električno punjenje započela je 2019. godine i nastaviće se do kraja 2021. Do danas je već instalirano i radi 365 stanica. Na svakoj evropskoj web lokaciji grupa omogućava zaposlenima lak pristup tačkama za punjenje EV.
Ovi zidni terminali od 7kV omogućavaju punjenje po ceni uporedivoj sa onom na javnim mrežama. Ova inicijativa podržava elektrifikovanu ofanzivu grupe započete 2019. godine. Grupa je već lansirala 15 elektrifikovanih modela u Evropi. Uključuju priključne hibride za Peugeot 3008 i 508, i električne automobile na baterije poput Peugeot e-208 i Citroen DS 3 Crossback E-Tense.
PSA grupa trenutno pregovara o spajanju sa Fiat Chrysler. U slučaju uspeha, dve kompanije bi se spojile i postale Stellantis, četvrti najveći svetski proizvođač automobila.

izvor@foto: evobsession.com