Prvi Ford Ranger Plug-In hibrid

Ford će kupcima ponuditi plug-in hibridnu verziju svog Rangera, kombinujući sposobnost električne vožnje sa svestranošću spremnom za avanturu i pouzdanošću spremnim za rad koju kupci očekuju od najprodavanijeg pikapa u Evropi.

Proizvodnja prvog Ranger Plug-in hibrida počinje krajem 2024. godine sa isporukom kupcima početkom 2025. Novi model će označiti značajan korak napred u Fordovim planovima da ponudi punu paletu opcija za pogon za kupce u kategoriji srednje veličine -gore kamionski segment.

Ranger Plug-in Hibrid kupci će takođe imati koristi od Ford Pro ekosistema rešenja – pojednostavljujući prelazak na električna vozila sa opcijama punjenja, softvera i usluga kako bi pomogli njihovom poslovanju da napreduje.

„Ranger Plug-in Hibrid će pomoći kupcima da iskorače u elektrificiranu budućnost, sa više samopouzdanja i mogućnosti nego ikada ranije, dok će Ranger ostati na čelu inovacija i liderstva u segmentu pikapa srednje veličine“, rekao je Hans Šep, generalni direktor, Ford Pro, Evropa.

Ranger Plug-in Hibrid će isporučiti više obrtnog momenta nego bilo koji drugi Ranger kombinovanjem 2,3-litarskog Ford EcoBoost benzinskog motora sa električnim motorom i sistemom punjivih baterija – takođe omogućavajući da se vozi u čisto električnom režimu za ciljani domet vožnje od više od 45 kilometara. Mogućnost čistog električnog pogona otvara nove mogućnosti za vlasnike preduzeća u sve većem broju gradova sa niskim emisijama.

Maksimalni kapacitet kočenja za vuču je ciljanih 3.500 kg – isto kao i ostatak Ranger linije.

Ranger Plug-in Hibrid će takođe ponuditi Pro Power Onboard, omogućavajući kupcima da napajaju svoje električne alate i uređaje velike potrošnje na radnom mestu ili udaljenom kampu tako što će ih uključiti u strujne utičnice ugrađene u teretni krevet i u kabinu. To znači da se bučni, glomazni, teški generatori mogu ostaviti kod kuće, ostavljajući više prostora u tovarnom prostoru za drugu opremu i opremu.

Pored toga što imaju električnu energiju na zahtev, režimi EV pogona Ranger Plug-in Hibrid 4 će kupcima pružiti veću fleksibilnost u odlučivanju kako i kada da koriste napajanje baterije EV.

Ranger takođe dolazi opremljen Rangerovim dokazanim terenskim mogućnostima pogona na sva četiri točka, izbornim režimima vožnje i naprednim funkcijama bezbednosti i pomoći vozaču.

„Naši kupci žele elektrificirana vozila koja pružaju snažne performanse i pristupačne troškove vlasništva bez ugrožavanja onoga što vole kod svog kamiona“, rekao je Šep. „Ranger Plug-in Hibrid je najbolje rešenje na oba sveta za posao, igru i porodicu – nudi kupcima vožnju EV sa nultom emisijom izduvnih gasova za kratka putovanja, ili hibridne performanse koje isporučuju neverovatne off-road, nosivost i vuču sposobnosti. I, sa Pro Power Onboard po prvi put, vlasnici rendžera mogu lako da napajaju svoja radna mesta i kampove.”

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...