Prvi e-kamion od 1000 kWh na tržištu

Kompanija Designwerk kaže da njen model kamiona predstavlja „novu prekretnicu u elektromobilnosti za industriju komercijalnih vozila, jer transport na velike udaljenosti i teška vozila više nije ograničen na vozila na dizel i vodonik“.

Designwerk se takođe može pohvaliti da „veća energetska efikasnost pogona električnog kamiona daleko nadmašuje trio pogona na dizel, vodonik i sintetičko gorivo“.

Prema podacima kompanije, od 1000 kWh na raspolaganju, 864 kWh se troši u dnevnom radu; ostatak se čuva kako bi se produžio vek baterije.

Švajcarska kompanija za e-mobilnost piše da je to jednako dometu od 576 kilometara sa opterećenjem od 42 tone. U zavisnosti od opterećenja i profila rute, moguće je do 640 kilometara.

Komentarišući najavu, osnivač Designwerk-a i član odbora Tobias Vulser je rekao:

„Baterije velikog kapaciteta čine energetsku efikasnost električnih kamiona još očiglednijom. U ovom slučaju, naše električno vozilo troši 52 posto manje energije od dizel vozila. Ne samo sa komercijalne tačke gledišta, brojke favorizuju e-kamion. Uz prosečnu kilometražu od 120.000 kilograma godišnje, ušteda CO2 sa švajcarskom mešavinom električne energije iznosi 74 procenta tokom celog radnog veka vozila.”

Designwerk navodi da je zahvaljujući posebnom pozicioniranju sistema baterija iza kabine i produžetku šasije za jedan metar, vozilo posebno pogodno za upotrebu u Švajcarskoj i skandinavskim zemljama.

Mogućnost punjenja vozila sa 350 kW takođe omogućava njegovo korišćenje u smenama. Električni kamion puni 80% SoC za oko 100 minuta.

Proizvođač tvrdi da njegovi visokonaponski baterijski sistemi koriste NMC tehnologiju i „izdvajaju se zbog svog modularnog dizajna i velike gustine energije u malom prostoru u poređenju sa konkurencijom“.

Kamion od 40 tona pruža 500 kilovata (680 KS) snage na putu i ​​vozi se sa zaštićenim 1-brzinskim menjačem bez menjanja stepena prenosa, bez uključivanja kvačila i bez trzanja.

Designwerk kaže da nudi vozilo kao Mid i High Cab 6x2T. Kompanija kaže da će prva takva vozila krenuti na puteve Švajcarske krajem 2023.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...