Prva autonomna mreža kamiona na svetu

Poslednjih godina Goodyear se još više usredsredio na pronalaženje tehnoloških rešenja koja će odgovoriti na mnoge izazove mobilnosti u budućnosti. U tom cilju, između ostalog, prošle godine je najavio strateško partnerstvo sa TuSimple-om, koji se može pohvaliti prvom autonomnom teretnom mrežom na svetu (AFN).

Goodyear je sada produbio ovo partnerstvo jer je TuSimple dodao Goodyear Ventures u svoj investicioni portfolio svog fonda rizičnog kapitala.

Jedinice za upravljanje samohodnim kamionima TuSimple nalaze se u Sjedinjenim Državama, Kini, Japanu i Evropi. Ključni elementi ekosistema kompanije su digitalne mape, samovozeći kamioni, strateški locirani terminali i autonomni sistem upravljanja voznim parkom. Cilj kompanije je razviti tržišno rešenje za autonomni pogon četvrtog nivoa koje će transformisati logističku industriju sa većom sigurnošću, nižim troškovima i smanjenim emisijama.

Dve kompanije dele zajedničku viziju održive transportne industrije, pa će Goodyear sprovesti niz anketa pored isporuke guma i rešenja za upravljanje njima kao deo partnerstva. Oni će imati za cilj pružanje tačnijih predviđanja održavanja, bolje razumevanje trajnosti guma i smanjenje emisije CO2 voznog parka.

izvor&foto: etransporti.si