Projekat solarnih panela Bolloré Logistics Australia

Kompanija Bolloré Logistics Australia je postigla dobar napredak na svom putu obnovljive energije nedavnom instalacijom solarnih panela u svom sedištu i skladištu u Sidneju. Ovo je treći projekat solarnih panela koji je završen od februara 2022.

Novi sistem će proizvoditi više od 74 MWh električne energije, a samim tim emisije CO2 će biti smanjena godišnje za 64 tone.
Pridržavajući se Pariskog sporazuma, Bolloré Logistics je posvećen smanjenju 43% u apsolutnom obimu 1 i 2 emisija gasova staklene bašte do 2027. godine kroz svoj CSR program „Pokretanje održive logistike“. U skladu sa ovim, projekat postavljanja solarnih panela će omogućiti Bolloré Logistics Australia da postigne smanjenje od 28% emisija CO2e u opsegu 1 i 2 u 2022. godini.
Čandima Gunavardana, koja je vršilac dužnosti menadžera nabavke zelenih rešenja za region Bolloré Logistics Pacific, rekla je: „Vođenje ovog projekta na više lokacija i inovativnog solarnog panela bio je veliki izvor zadovoljstva za sve. Videli smo koristi, a svi ključni akteri su angažovani i posvećeni uspehu ovog projekta. Na dobrom smo putu da postignemo cilj za 2027. Bolloré Logistics Australia nastavlja da jača svoju posvećenost održivosti sa još jednim projektom solarnih panela u pripremi za još 10.000 kvadratnih metara logističke lokacije u Sidneju 2023. Pored solarnih panela, trenutno proučavamo i baterije i punjače kako bismo istražili mogućnost napajaju električna vozila pomoću naših solarnih panela“, rekla je Aurelia Sorribes De Vismes, menadžerka za održivost za Bolloré Logistics Pacific.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...