Probno električno kombi vozilo za Waitrose.com kao sredstvo smanjenja ugljenika kompanije John Lewis

Britanski brend John Lewis, proširiće upotrebu električnih vozila širom svoje flote komercijalnih vozila. Cilj je najpre pokrenuti manji broj električnih kombija početkom 2021. godine, i pod uslovom uspešne realizacije, široko rasprostraniti električni vozni park tokom 2022. godine.

Iako iz John Lewis Partnership-a nisu otkrili s kojim proizvođačem vozila će ostvariti probni rad, istaknuto je da će se koristiti dva novo dizajnirana vozila za potrebe isporuke hrane za Waitrose.com i za potrebe manjih isporuka za John Levis.

„Kako se naše internet usluge brzo proširuju, naporno radimo na ispunjenju cilja o upravljanju nultim fosilnim gorivom u narednih deset godina. Naši novi kombiji su idealno rešenje za isporuku na adresi; inovativni dizajn daje veću efikasnost, uz istovremenu zaštitu životne sredine “, istakao je Justin Lane, partner i generalni direktor centralnog saobraćaja u kompaniji John Lewis Partnership

Električna vozila koja učestvuju u ispitivanju imaće veći kapacitet od dizelskih kolega, tako da će u nekim slučajevima dva električna vozila moći zameniti i tri dizelska automobila.

Takođe, vozila će se moći unapređivati sa napretkom tehnologije, što znači da bi električni kombiji mogli imati veoma dug životni vek do 20 ili više godina. Zapravo, ova ambicija John Lewis Partnership znači prekid upotrebe fosilnih goriva u celoj transportnoj floti do 2030. godine.

Pored toga, u planu je i otvoranje nove biometanske stanice u sedištu kompanije Waitrose u Bracknell-u, u decembru ove godine. Podsećamo, biometan se pravi od organskog otpada i otpadnih materijala za preradu hrane.

izvor: logisticsmanager.com

foto: pexels.com

Pročitajte i...