Problem za problemom u Australiji: KFC primoran da skrati jelovnik zbog problema u lancu snabdevanja

Nisu samo Novak Đoković i golgota kroz koju prolazi u centru pažnje u Australiji. Izolacija je izvršila pritisak na proizvođače hrane u mnogim industrijama širom ove zemlje, a najnovije je da je nestašica pogodila snabdevanje živinom.

Sve veći broj slučajeva Covid-19, ali i veliki poremećaji u lancu snabdevanja, primorali su KFC u Australiji da ukloni određene artikle sa svog menija, ostavljajući klijente nezadovoljnim proizvodima u ponudi.

Mnogi kupci su ostali razočarani jer su naišli na natpise „rasprodato“ po dolasku u retorane poznatog brenda. KFC je izjavio da je niz izbijanja virusa u objektima za preradu mesa ostavio probleme u snabdevanju: „Naše snabdevanje piletinom je poremećeno u Viktoriji ove nedelje i neki od naših restorana će biti otvoreni samo ograničeno vreme ili će možda morati da se zatvore ovog vikenda, “, objasnio je portparol KFC Australia.

U pokušaju da ublaži pritiske u lancu snabdevanja, premijer je na poslednjem sastanku Nacionalnog kabineta najavio da će se zahtevi za testiranje u Australiji menjati. Novi propisi znače da vozači kamiona više ne moraju da polažu PCR test svakih sedam dana, što će pomoći da usluge distribucije hrane nastave da rade. Glavni operativni direktor Met Swindels rekao je da će „ nam trebati nekoliko nedelja dok se potpuno ne oporavimo“.

*izvor: allthingssupplychain.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...