Predstavljen novi Land Rover Defender 2024

U predstojećem razvoju, poštovani Land Rover Defender će dobiti modernu nadogradnju sa potpuno električnom verzijom. Prema detaljnom izveštaju Auto Express-a, ova ažurirana varijanta će koristiti platformu Flex Modular Longitudinal Architecture (MLA), svestranu i sofisticiranu strukturu koju trenutno koriste Land Roverovi vrhunski modeli, kao što su Range Rover i Range Rover Sport.

Izvori Auto Express-a tvrde da će predstojeći električni Defender povući staru D7 platformu i usvojiti MLA Flex, koji je sposoban da podrži celu porodicu Range Rover. Svestranost platforme je posebno impresivna, jer može da primi kako konvencionalne modele motora sa unutrašnjim sagorevanjem, tako i potpuno električne varijante bez ikakvih problema.

Insajderi iz industrije otkrili su da MLA platforma može da primi b-pakete do zapanjujućih 100 kWh kapaciteta baterije, potencijalno nudeći zvezdani potpuno električni domet od približno 500 km (očekuje se da će se pridržavati VLTP opsega). Kako se automobilski svet prilagođava zelenijim tehnologijama, uvođenje električnog Defendera označava pozitivan korak u ovom pravcu za kultni brend.

Dugo očekivano izdanje 100% električne verzije legendarnog Land Rover Defendera je na pomolu. Thierri Bollore, bivši izvršni direktor Jaguar Land Rovera, priznao je izazov težine električnih vozila, navodeći bateriju kao glavnog krivca. Međutim, Bolore je bio uveren da će ova prepreka uskoro biti prevaziđena, otvarajući put najnovijim Land Rover modelima da dođu u izložbene salone sa motorima sa nultom emisijom štetnih gasova.

Očekujte da ćete videti suptilne, ali jasne promene u dizajnu električnog Land Rover Defendera, kao što su redizajnirana rešetka i branik, novi točkovi i potencijalni detalji na karoseriji. Iako velike promene u dizajnu Defender-a na baterije možda nisu u planu, Land Rover se može odlučiti za manja estetska podešavanja, uključujući crnu rešetku i prednji branik, drugačiji dizajn točkova, opcije boja i revidirani zadnji branik.

Što se tiče unutrašnjosti, platforma je drugačija, ali promene će verovatno biti male. Defenderova kabina je već dobila visoke pohvale, tako da se očekuje da će Land Rover izvršiti samo manja podešavanja. Bez obzira na to, održivost je sve veća briga u automobilskoj industriji, a brendovi kao što su Volvo i Rolls-Royce su se obavezali da će u svoja električna vozila ugraditi ekološki prihvatljivije materijale. Land Rover je spreman da sledi ovaj primer, dodatno učvršćujući svoju posvećenost održivosti.

Električni Land Rover Defender služi kao veliki takmičar protiv mnoštva naprednih električnih vozila, u zavisnosti od njegove varijante i cene. Potencijalni kupci mogu razmotriti opcije kao što su električni SUV Scout, Rivian R1S i Jeep Recon, između ostalih. Važno je napomenuti da će Mercedesov EKG debitovati 2024. godine.

Posebno je da je hibridna varijanta Land Rover Defendera već dostupna u ovlašćenim dilerima. Kao deo svoje nove strategije, „Hajde da razmislimo ponovo“, Jaguar Land Rover ubrizgava neviđeni pritisak ka elektrifikaciji za oba brenda. Kako kompanija ima za cilj da predstavi svoju kompletnu liniju električnih modela do 2030. godine, predstavljanje električnog Land Rover Defendera nije pitanje da li, već kada?

Sa dugoročnim planovima za lansiranje šest električnih automobila do početka 2026. godine, električne ponude Land Rovera spremne su da revolucionišu automobilsku industriju.

izvor&foto: tracednews.com

Pročitajte i...