Prednost ruskog teretnjaka u distribuciji vakcina protiv COVID-19

Većina vazduhoplovnih profesionalaca ne predviđa da ruski super-teretnjak An-124 igra ulogu u distribuciji vakcina protiv COVID-19, jer je to stariji avion koji se često koristi za vuču izuzetno teških, prevelikih tereta. Međutim An-124 ima jedinstvenu prednost koja bi ga mogla učiniti korisnim: nema ograničenja za transport suvog leda. To bi mogao biti presudan faktor kada se pokušava brzo dobiti velika količina temperaturno osetljive vakcine za ljude širom sveta, posebno u manje razvijenim oblastima i kada su vazduhoplovni kapaciteti ionako oskudni zbog jake trgovine i raširenih zatvaranja putničkih operacija.

Vakcinu koju su razvili Pfizer i nemački partner BioNTech treba držati na minus 70 Celzijusa ili niže pre otvaranja, a Modernina COVID vakcina zahteva skladištenje na temperaturama od minus 20 Celzijusa. U nedostatku zamrzivača sposobnih za subarktičke temperature tokom transporta, biće potrebno puno suvog leda kako bi se osiguralo da termalni kontejneri održavaju odgovarajuće temperature.

Ali suvi led je čvrst oblik ugljen-dioksida i kada se razgradi isparenja su otrovna. Visoka koncentracija može biti smrtonosna, pa vazduhoplovne vlasti ograničavaju količinu suvog leda u avionima. Wall Street Journal je nedavno izvestio da je United Airlines dobio dozvolu da prevozi 15.000 kilograma suvog leda po letu – pet puta više nego što je obično dozvoljeno na putničkom avionu – kada je radio samo u režimu tereta. A Južna Koreja je spustila ograničenja u količini suvog leda dozvoljenoj za letelice, navodi Rojters.

Izmene pravila nisu potrebne kod An-124, jer što je prostranija teretna kabina, više suvog leda je dozvoljeno prema međunarodnim propisima o opasnim robama. Takođe, An-124 ima poseban sistem ventilacije koji je odvojen od kabine posade.

Te karakteristike i ograničenja kapaciteta za špeditere motivisale su moskovsku Volga-Dnepr Group da mega-teretnjake ponudi farmaceutskim kupcima COVID vakcina.

Obično je za pripremu pošiljki sa suvim ledom odgovoran vlasnik tereta ili teretni agent, a prevoznici proveravaju da li su kartoni pravilno zapakovani i da li su ispunjena ograničenja suvog leda. Aviokompanije su sada više uključene u planiranje, jer je obim pošiljaka sa kontrolisanom temperaturom koje se u kratkom roku prebacuju u medicinske ustanove daleko veći od rutinskog prevoza.

Volga-Dnepr, koja upravlja velikom flotom teretnih brodova Boing 747 preko svoje podružnice AirBridgeCargo, očekuje da će An-124 biti rezervisan za vakcine baš kao što su brodari avion koristili kao alternativu zbog smanjenja kapaciteta. Do ove godine flota je prevozila ličnu zaštitnu opremu, medicinske ogrtače i pakete za e-trgovinu – laganu robu koja puni avione sa stanovišta zapremine.

Najefikasniji teretni brod u našoj floti za prevoz vakcina je Boing 747 i ulažemo sve napore da iskoristimo većinu pošiljki u ovom avionu“, rekao je zdravstveni tim Volga-Dnjepra u izjavi. S obzirom na nedostatak vazdušnog prevoza, „mislimo da će zdravstvenoj industriji očajnički trebati flota An-124 za namenske projekte“.

An-124 bi takođe mogli da podrže napor protiv COVID vakcine noseći odgovarajuće zalihe, poput bočica, injektora i ambalaže, kao i obrnutom logistikom za vraćanje praznih termičkih kontejnera.

Jedinstvene karakteristike An-124 uključuju dve unutrašnje dizalice, utovar nosa i repa sa proširenim rampama i višekraki stajni trap, svaki sa 24 točka koji mu omogućavaju da trup nagne niže radi lakšeg utovara i istovara.

Volga-Dnepr se oslanja na svoje široko iskustvo u rukovanju farmaceutskim i opasnim robama kako bi osigurao sigurnu isporuku vakcina. Kompanija je međunarodno udruženje vazdušnog transporta sertifikovana kao farmaceutski centar izvrsnosti i zna kako se nositi sa litijumskim baterijama koje se nalaze u nekim kontejnerima sa kontrolisanom temperaturom sa aktivnim sistemima hlađenja.

Međutim, nedavno prizemljenje osam An-124 iz sigurnosnih mera, dok je istraga nesreće u toku, moglo bi poremetiti planove Volge-Dnepr da plasira letelicu u vakcinske svrhe.

Neke planirane pošiljke vakcina na avionima An-124 prebacuju se na druge teretnjake u grupi.

Trenutno nam je sigurnost leta prioritet i učinićemo sve da An-124 uđe u službu i podržimo svetsku zdravstvenu industriju transportom vakcina.“

Ukrajinska kompanija Antonov Airlines takođe koristi sedam aviona An-124, ali je manje usredsređena na potencijalne mogućnosti vakcine. „Zavisi od zahteva za prevoz kontejnera. Redovno prevozimo osetljiv teret kao što su sateliti koji zahtevaju posebne uslove leta. Ako An-124 ili An-225 mogu ispuniti tehničke zahteve vakcina, možemo planirati takav prevoz “.

izvor@foto: freightwaves