Pošta Srbije razmatra uvođenje robotizacije u preradu pošiljaka

Nedavna poseta Pošti Slovenije, od strane delegacija Pošte Srbije, predvođene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, obuhvatala je, između ostalog, i obilazak poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima, prenosi beta.rs.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka.

Tim povodom, prenosimo deo izjave v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića: „Poseta Pošti Slovenije otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u naše logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije. Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoje koji razmatramo je zasnovan i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“. 

Ova radna poseta delegacije Pošte Srbije, usledila je nakon što je delegacija Pošte Slovenije, na inicijativu Zorana Đorđevića, u maju posetila Poštu Srbije kada su i započeti razgovori rukovodstva dvaju pošta o budućoj saradnji.

*izvor: beta.rs; foto: pixabay.com

Pročitajte i...