Porsche i Siemens Energy sa partnerima rade na razvoju neutralnog goriva

Porsche, Siemens Energy i grupa međunarodnih kompanija razvijaju i implementiraju pilot projekat u Čileu za koji se očekuje da će doneti prvo integrisano komercijalno postrojenje u industrijskim razmerama na svetu za proizvodnju sintetičkih klimatski neutralnih goriva (eFuels – eGoriva).
U pilot fazi će se proizvesti oko 130.000 litara eGoriva već 2022. godine. U dve sledeće faze kapacitet će se povećati na oko 55 miliona litara eGoriva godišnje do 2024. godine, a oko 550 miliona litara eGoriva do 2026. godine Porsche će biti primarni kupac zelenog goriva. Ostali partneri u projektu su energetska kompanija AME i naftna kompanija ENAP iz Čilea i italijanska energetska kompanija Enel.
Pilot projekat „Haru Oni“ u provinciji Magallanes koristi izvrsne uslove vetra u južnom Čileu za proizvodnju klimatski neutralnog goriva uz pomoć zelene snage vetra. Kao deo nemačke nacionalne strategije za vodonik, za podršku projektu, Siemens Energy će dobiti grant od oko 8 miliona evra od Saveznog ministarstva za ekonomska pitanja i energetiku.

Generalni direktor Porschea Oliver Blume:
Elektromobilnost je glavni prioritet Porschea. eGoriva za automobile su vredna dopuna tome – ako se proizvode u delovima sveta gde je dostupan višak održive energije. Oni su dodatni element na putu ka dekarbonizaciji. Njihove prednosti su u jednostavnosti primene: eGoriva se mogu koristiti u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i priključnim hibridima i mogu iskoristiti postojeću mrežu benzinskih pumpi. Koristeći ih, možemo dati dodatni doprinos zaštiti klime. Kao proizvođač efikasnih motora sa visokim performansama, imamo široku tehničku stručnost. Tačno znamo koje su karakteristike goriva potrebne našim motorima da bi radili sa minimalnim uticajem na klimu. Naše učešće u prvoj komercijalnoj, integrisanoj fabrici eGoriva na svetu podržava razvoj alternativnih goriva u budućnosti. “

Christian Bruch, izvršni direktor kompanije Siemens Energy:
Uspostavljanje održive energetske ekonomije zahtevaće preispitivanje. Obnovljiva energija se više neće proizvoditi samo tamo gde je potrebna, već tamo gde su masovno dostupni prirodni resursi poput vetra i sunca. Tako će se širom sveta pojaviti novi lanci snabdevanja koji će prenositi obnovljivu energiju iz jednog regiona u drugi. To je posebno važno za Nemačku, koja – u krajnjoj liniji – mora da uvozi energiju ako će zadovoljiti svoju nacionalnu potražnju. Vodonik će igrati sve značajniju ulogu u skladištenju i transportu energije. Zbog toga je podrška nemačke vlade projektu važan signal.“

izvor@foto: newsroom.porsche.com