Porsche i Michelin predstavljaju gume koje sadrže 53% održivih materijala

Novi, potpuno električni Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance predstavlja svoj potencijal na Goodwood festivalu brzine od 23. do 26. juna na Michelin gumama koje sadrže 53% održivih materijala.

Na prošlogodišnjem 24 sata Le Mana, Michelin je otkrio novu gumu koja sadrži 46% održivih materijala koju je razvio za GreenGT-ov električni trkački prototip sa gorivnim ćelijama.

Danas je udeo sirovina dobijenih iz bioloških izvora i recikliranih materijala povećao na 53% za gume koje je isporučio Porsche-u, bez narušavanja performansi i nivoa bezbednosti koji su dugo bili obeležja njegovih konkurentskih guma.

Održive sirovine koje ulaze u ove gume kreću se od prirodne gume i čađe recikliranih od istrošenih guma, do kore narandže i limuna, smole bora, suncokretovog ulja i metalnog otpada.

U skladu sa svojom politikom Michelin In Motion, Michelin planira da sve svoje gume proizvodi isključivo od održivih materijala do 2050. godine.

Gledajući dalje od Porsche-ove rekordne ponude u Goodwood-u, predstojeći potpuno električni motosportski program nemačke marke pružiće Michelin-u priliku da proceni svoja održiva rešenja u ekstremnim uslovima povezanim sa vrhunskim trkama.

Francuska firma je efektivno odlučna da ubrza razvoj svojih tehnologija i njihovo prenošenje na proizvodnju guma za električna vozila, dok joj energetska tranzicija pruža dragocenu priliku za rast, zajedno sa sredstvom da pokaže svoju stručnost i inovacije.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...