Pokretanje letećeg taksija u Orlandu na Floridi

Možda smatrate vazdušni taksi vozilima budućnosti, ali uskoro bi vazdušni taksi mogli ispuniti nebo Orlanda na Floridi. Nemački avionski startup, pod nazivom Lilium Aviation, traži poreske podsticaje kako bi izgradio 5.200 m² transportnog čvorišta za futuristička vozila sa pet putnika.

U tom procesu, Lilium bi takođe otvorio 143 nova radna mesta u 2025. Ali nije stvar samo u stvaranju radnih mesta i novca za Lilium.

Ova evolucija u koju krećemo je više međusobno povezan način da sagledamo inteligenciju vožnje u našem gradu i efikasnost vožnje i, na kraju, kvalitet života“, rekao je prošlog meseca tokom prezentacije na tehnološkoj konferenciji Digital Orlando, Chris Castro, direktor za održivost u Orlandu, navodi Orlando Business Journal.

Leteći taksi kompanije Lilium je avion sa vertikalnim poletanjem koji pokreće 36 potpuno električnih motora. Takođe je navodno šest do sedam puta tiši od helikoptera pri poletanju.

Sada njegovi proizvođači traže povraćaj poreza do 831.250 američkih dolara tokom devetogodišnjeg perioda, jer planiraju da otvore dobro plaćena radna mesta sa prosečnom godišnjom platom od 66.451 američkih dolara. Velika je verovatnoća da će im grad udovoljiti njihovom zahtevu.

U međuvremenu, sa ili bez ovog dogovora, Lilium ide prilično dobro. Prošlog avgusta firma je proslavila zapošljavanje svog 500. radnika, a prošlog marta kompanija je završila krug finansiranja vredan više od 240 miliona dolara.

Komentarišući najavu, Christopher Delbruck, glavni finansijski direktor Liliuma, rekao je: “Ovo dodatno finansiranje podvlači duboko poverenje naših investitora kako u naš fizički proizvod, tako i u naš poslovni slučaj. Nova sredstva će nam omogućiti da napravimo velike korake ka našem zajedničkom cilj pružanja regionalne vazdušne mobilnosti već 2025. godine “.

Čini se da firma sa regionalne mobilnosti gleda na globalnu!

izvor@foto: interestingengineering.com