Pogrešnim proračunom specijalnog transporta pričinjena šteta od 500.000 evra

Istraga je pokrenuta nakon što je vozač kamiona, koji je vukao lopaticu vetroturbine dugu 78 metara, morao da se okrene nazad zbog tereta koji nije mogao da prođe ispod železničkog mosta. Iako je udes pričinio samo površnu štetu na mostu, šteta na teretu se procenjuje na pola miliona evra.

Prema saopštenju bremenske policije, vozač je prošao ispod železničkog mosta u ulici Senator Apelt, ali je morao naglo da prekine putovanje, jer teret nije mogao bezbedno da prođe.

Policija dodaje da je teret kamiona dodirnuo čelične nosače železničkog mosta i da je teško oštećen. Policajci su morali da ograde mesto nesreće kako bi omogućili vozaču bezbedno kretanje unazad.

Procena železničkog operatera Deutsche Bahn AG i savezne policije pokazala je da je na železničkom mostu bilo samo neznatnih oštećenja. Nije bilo opasnosti ni za protok železničkog saobraćaja preko mosta.

Međutim, šteta pričinjena na lopatici vetroturbine procenjuje se na 500.000 evra. U policijskom izveštaju se navodi da je površina oštrice pocepana na površini od 3 metra.

Istraga o tome kako je došlo do nesreće je u toku.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...