Počinje predstavljanje Xiaomi SU7 EV

Izvršni direktor kompanije Xiaomi rekao je danas da je njegov cilj za prvo električno vozilo kompanije da to bude „najlepši, najlakši za vožnju i najpametniji automobil“ po ceni ispod 500.000 juana (64.128 Eura), dok se kineski proizvođač elektronike priprema za narudžbine ove nedelje.

Kompanija će u četvrtak uveče objaviti svoj zvanični raspon cena i početi da prima porudžbine za automobil, nazvan SU7, sa skraćenicom SU od Speed Ultra.

Komentari generalnog direktora Lei Juna, objavljeni na njegovom zvaničnom Weibo nalogu, označavaju prvi put da je kompanija potvrdila gornju granicu svog cenovnog ranga.

Iščekivanje za automobil se povećava otkako je Xiaomi predstavio vozilo u decembru i najavio da ima za cilj da postane jedan od pet najboljih svetskih proizvođača automobila.

Lei je rekla da ima tehnologiju sposobnu da pruži ubrzanje bolje od Teslinih automobila i Porscheovih električnih vozila.

Xiaomi prodavnice u Kini takođe su počele da izlažu automobil u ponedeljak, a potencijalni kupci i blogeri o automobilima stajali su u redu da izbliza pogledaju verziju “okean blue”. Pored toga, kompanija je postavila svoju aplikaciju „Xiaomi Car“ u kineske prodavnice aplikacija.

SU7 će doći u dve verzije – jedna sa dometom vožnje do 668 km sa jednim punjenjem i druga sa dometom do 800 km.

Poređenja radi, Teslin model S ima domet do 650 km.

Peti po veličini proizvođač pametnih telefona u Kini nastoji da diverzifikuje u EV usred stagnirajuće potražnje za pametnim telefonima – plan koji je prvi put označio 2021.

Druge kineske tehnološke kompanije koje su se udružile sa proizvođačima automobila na razvoju električnih vozila uključuju telekomunikacioni gigant Huawei i firmu za pretraživače Baidu.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...