Platforma za planiranje o9 dobija naklonost Google, Nestle i GE

Nakon najave da je o9 Solutions postao partner sa UST-om, pogledaćemo o9-ov rad sa AI na transformaciji donošenja odluka u lancu snabdevanja.

Za 13 godina od osnivanja, o9 je stekao poverenje mnogih lidera u multinacionalnim kompanijama, uključujući Nestle, Walmart, Google i GE. U to vreme, O9 rešenja za planiranje su korišćena za predviđanje veštačke inteligencije/mašinskog učenja (AI/ML) i planiranje potražnje, planiranje lanca snabdevanja i analitiku prihoda.

o9 Solutions su 2009. osnovali Sanjiv Sidhu i Chakri Gottemukkala, tehnološki preduzetnici sa iskustvom u stvaranju vrednosti isporukom inovativnih rešenja za planiranje za globalne kompanije.

Njih dvojica su osnovali kompaniju sa ciljem da okupe neke od najboljih svetskih stručnjaka za tehnologiju, planiranje i industriju u misiji da kreiraju platformu za softver za preduzeća koja najviše stvaraju vrednost.

Softver za planiranje i donošenje odluka omogućava organizacijama da ubrzaju digitalnu transformaciju svojih funkcija lanca snabdevanja i pokreće digitalne transformacije integrisanih mogućnosti planiranja i operacija.

„Organizacije sa superiornim procesima donošenja odluka su bolji čuvari dragocenih resursa Zemlje i inspirativnija su, srećnija mesta za zaposlene. Naša misija je da to ostvarimo“, prokomentarisao je Sidhu.

o9: omogućavanje digitalne transformacije lanca snabdevanja pomoću veštačke inteligencije

Platforma kompanije koja je izvorna u oblaku je napravljena tako da se povećava i predstavlja suštinski alat za viziju digitalne transformacije mnogih kompanija. Omogućava kompanijama da primene gotova rešenja i dodaju internu analitiku kako bi kreirali diferenciran digitalni operativni model.

Dodatno tome, o9-ov grafik znanja preduzeća (EKG) koji menja igru pruža bogatstvo modeliranja i proračuna za pokretanje poslovnih aplikacija sledeće generacije. Ova bogata reprezentacija u modelu Graph onda omogućava efikasno skladištenje unutrašnjih i eksternih drajvera za AI modele.

AI zatim isporučuje rezultate visoke vernosti primenom znanja specifičnog za domen za kreiranje uticajnih ML modela.

Ova tehnologija se može primeniti u širokom spektru industrija uključujući automobilsku industriju, proizvode široke potrošnje, energetiku, poluprovodnike, industrijsku proizvodnju, nauke o životu, maloprodaju i telekomunikacije.

Nikada nije bilo važnije implementirati AI tehnologiju u upravljanje lancem snabdevanja. Sa brojnim poremećajima koji izazivaju zemlje širom sveta, AI može da radi na borbi protiv ovih izazova i smanji uticaj poremećaja.

Istraživanje koje je sprovela kompanija McKinsey & Company otkrilo je da 61% rukovodilaca koji su uveli veštačku inteligenciju u svoje lance snabdevanja izveštava o smanjenim troškovima, a više od 50% o povećanim prihodima. Više od trećine ispitanika u studiji prijavilo je povećanje prihoda za više od 5%.

Usmeravanje rešenja o9 na nova tržišta

Novo partnerstvo o9 sa UST ima za cilj da obezbedi efikasna rešenja za upravljanje lancem snabdevanja, kao i da pokrene digitalnu transformaciju za poslovne klijente. Zajedno, UST i o9 će se baviti organizacionom strukturom, procesima i povezanim ciljevima upravljanja promenama kako bi se ubrzalo usvajanje rešenja i realizacija vrednosti za klijente.

Pored najave sa UST-om, o9 Solutions je ove godine takođe otkrio da je dobio rundu od 295 miliona dolara koju je vodio General Atlantic. Sa ovom značajnom investicijom, kompanija će graditi svoj zamah i ubrzati rast za svoju platformu za integrisano poslovno planiranje zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, Digital Brain, u svim industrijskim vertikalama i tržištima.

U vreme ove objave Gotemukala je rekao: „Nestalnost i složenost potražnje i ponude su rasli, a pandemija je samo ubrzala izazove sa kojima se kompanije suočavaju u ispunjavanju korisničkih usluga i finansijskih ciljeva. U isto vreme, postoji značajan pritisak na odbore i rukovodioce od strane kupaca i zaposlenih da takođe pokrenu značajna poboljšanja ciljeva održivosti. I verujemo da je o9 savršeno spreman da pomogne kompanijama da se nose sa ovim mega trendovima na diferenciranoj, proverenoj platformi.”

izvor&foto: supplychaindigital

Pročitajte i...