Pirelli-jev put kroz pandemiju

Pandemija je omela proizvodnju i prodaju proizvođača guma širom sveta – Pirelli-jev prihod je opao za trećinu u prvih šest meseci 2020. godine. „Postoje trenuci krize, poput Covid-19, kada morate da se preoblikujete i učinite efikasnijim i to je ono što mi radimo“, rekao je Piero Misani.
Pirelli ima 19 pogona u 12 zemalja i jedini je najveći proizvođač koji radi isključivo na tržištu potrošačkih guma, isporučujući vrhunske gume za automobile, motocikle i bicikle – kao i trkačke automobile Formule 1.
Poput kompanija u autoindustriji, Pirelli već godinama ide na digitalno tržište jer su jeftinija računarska snaga i napredni softverski programi omogućili virtuelni inženjering.
Ali nastavlja se i sa testiranjem mnogih faktora na putu, gde je ipak bolje to učiniti u fizičkom okruženju.
Kao deo svog digitalnog pogona, Pirelli je pripremao mlađe IT osoblje – inženjere sa različitim skupovima veština, sposobnih da usklade dinamiku vozila i modeliranje znanja, jer skupa ispitivanja na putu polako ustupaju mesto virtuelnom testiranju.
Promena inženjerskog profila najveći je izazov za automobilsku industriju“, rekao je Misani.
Poslednjih godina kompanija sa sedištem u Milanu na severu Italije potrošila je u proseku više od 6% svojih prihoda na istraživanje i razvoj, što je jedan od najviših nivoa među rivalima.
Iako se neki testovi poput buke i akvaplaninga mogu pouzdano obaviti koristeći potpunu simulaciju, drugima kao što je izdržljivost guma i dalje je potrebno fino podešavanje u dugim ispitivanjima na putu da bi se proverile stvari poput upravljanja i voznih karakteristika.
Ali, zbog zaključavanja koje onemogućava vožnju automobila hiljadama kilometara, Misanijevom timu su bila potrebna rešenja. Stoga se okrenuo novom simulatoru razvoja guma, predstavljenom početkom ove godine, koji se oslanjao na godine virtuelnog rada u Formuli 1. Sistem koristi omotani panoramski ekran od 210 stepeni izgrađen oko statičnog automobila ožičenog da reprodukuje senzacije koje bi svaki vozač osećao u pravom automobilu – sedištu, volanu, sigurnosnim pojasevima, sistemima tresača.
Smanjuje vreme isporuke za 30% i broj potrebnih fizičkih prototipova.
Kao bit za zaključavanje, Misanijev tim je pojačao udaljene diskove, razvijajući seriju „off-line“ simulacija. To je omogućilo inženjerima da rade testove na svojim računarima kod kuće koji su povezani na Pirelli server, gde se pokreću računarski programi.
Ono što nas je iznenadilo je brzina i ubrzanje čitave stvari. Ako smo pre bili na 70% simulaciji, sada smo iznenada na 80% “, rekao je Misani.
Misani je rekao da su najbolji rezultati postignuti na tržištu zamene, gde bi trebalo da se lansiraju tri nove linije proizvoda do početka 2021. godine – guma izuzetno visokih performansi za letnju upotrebu, potpuno nova celosezonska guma i nova zimska guma.
Epidemija nas je podstakla da osmislimo alate koji će pojačati simulaciju i modeliranje i bićemo spremni za puno vremena za lansiranje“, rekao je Misani.
Stvari su išle malo sporije u takozvanom sektoru originalne opreme, gde kompanija prodaje direktno proizvođačima automobila, jer je vezana za vreme razvoja samih automobila.
Došlo je do određenog kašnjenja, iako nije toliko loše kao što smo mislili, jer su proizvođači automobila takođe pokušali da nadograde svoje IT platforme u ovom periodu“, rekao je.
Pirelli ima razvojne centre širom sveta u Nemačkoj, Južnoj Americi, Sjedinjenim Državama i Kini. Takođe ima ispitne kapacitete u svojim fabrikama. Iako virtualno uklanja potrebu za plaćanjem okruženja za fizičko testiranje, deo uštede se zatim ponovo ulaže u nove alate, softverske licence i IT infrastrukturu.

izvor@foto: carsifu.my