Pickle Robot – automatizovani robotski sistemi koji istovaraju desetine hiljada paketa mesečno

Pickle Robot Company („Pickle Robot“), pionir u robotskim automatizovanim sistemima, baziranim na veštačkoj inteligenciji za istovar kamiona, objavila je da poseduje aktivne pilot implementacije koje istovaraju desetine hiljada paketa mesečno na lokacijama kupaca u širem području Los Anđelesa.

Time je ova kompanija prikupila 26 miliona dolara finansiranju seriji A koju predvode Ranpak, JS Capital, Schusterman Family Investments, Catapult Ventures i Soros Capital, a pored toga, Pickle Robot je svom liderskom timu dodao veterane industrije orijentisane na rast, kako bi ubrzao komercijalizaciju vodećih robotskih sistema za istovar.

Osnovan 2018. godine, Pickle Robot se uhvatio u koštac sa brojnim izazovima, kojesa sobom nosi skladište, koristeći industrijske robote izgrađene na osnovnom softveru veštačke inteligencije, kompjuterskom vidu i naprednim senzorima.

Danas je kompanija laserski fokusirana na primenu svoje tehnologije na jedno od radno intenzivnih, fizički najzahtevnijih oblasti rada sa najvećim prometom u logističkim operacijama: istovar kamiona.

Clint Reiser iz ARC Advisory Group istakao je da je „Pickle Robot primer  klastera robotike u Velikom Bostonu koji se širi kako bi pokrenuo novu i inovativnu robotiku za skladištenje“.

*foto: therobotreport.com

Pročitajte i...