PEUGEOT otkriva nove električne automobile e-308 i e-308 SW

PEUGEOT je najavio svoje najnovije dodatke u liniji 100% električnih vozila (EV) sa novim e-308 i e-308 SW. Oba su bila dostupna u plug-in hibridnim verzijama, ali će sada i hečbek i karavan modeli biti dostupni kao električne verzije i biće dostupni od 2023.

Potpuno električni 308 i 308 SW će pokretati potpuno novi električni pogon, sa motorom od 115 kW (156 KS). Napaja ga nova visokonaponska baterija od 54 kWh koja pruža domet do 400 km. Predstavljanjem novih modela PEUGEOT postaje jedan od prvih evropskih proizvođača koji nudi potpuno električno karavan.

Oba modela nude izbor od tri režima vožnje, uključujući Eco, Normal ili Sport, koji odgovaraju svim uslovima vožnje. Takođe će imati režim „kočnice“ koji omogućava vozačima da pređu više kilometara kada se otpusti pedala gasa kako bi se optimizovao oporavak energije.

Sa ugrađenim trofaznim punjačem od 11 kW koji se isporučuje uz automobil kao standard, vozači takođe mogu imati koristi od brzog punjenja od 100 kW. Ovo će napajati bateriju sa 20-80 procenata za manje od 25 minuta.

Tehnološki, novi PEUGEOT e-308 i e-308 SW imaju najnoviju generaciju pomoći u vožnji za promociju bezbedne vožnje. To uključuje prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop and Go, daljinsko praćenje mrtvog ugla (75 metara) i upozorenje o saobraćaju pozadi, koje upozorava na opasnost pri kretanju unazad.

Unutra, novi PEUGEOT e-308 i e-308 SW nude najnoviju generaciju PEUGEOT i-Cockpit® sa kompaktnim, grejanim volanom i digitalnim head-up displejom i centralnim 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

Dostupni u Allure i GT nivoima opreme, novi PEUGEOT e-308 i e-308 SW će istaći najnoviji stil brenda za dizajn. Svaki model ima dužu prednju haubu i PEUGEOT-ovu novu značku u sredini rešetke.

Na prednjoj strani, svetlosni potpis u obliku očnjaka uokviruje Matrix LED prednja svetla (GT verzije), zajedno sa LED svetlima sa tri kandže pozadi. Mislimo da oba modela izgledaju otmeno, ali posebno vole karavansku verziju zbog svoje praktičnosti i estetike koja se ne razlikuje od nekih nemačkih luksuznih brendova.

Novi aluminijumski točak od 18 inča je posebno razvijen za 100% električne verzije PEUGEOT 308 i 308 SW, sa aerodinamičkom efikasnošću dizajniranom da optimizuje performanse.

Predstavljanje novih PEUGEOT e-308 i e-308 SW su najnoviji razvoj u cilju brenda da ponudi svako vozilo u svojoj liniji sa elektrificiranom varijantom do 2025.

Za sada nisu objavljene cene.

izvor&foto: electricdrives

Pročitajte i...