Partnerstvo Lufthansa Cargo i kompanije IBS Software

Kao veliki korak ka digitalizaciji i poboljšanju kvaliteta rukovanja teretom širom sveta, Lufthansa Cargo je u partnerstvu sa IBS Software-om kako bi digitalizovao kritične procese rukovanja specijalnim proizvodima i uslugama kao što su opasna roba, farmaceutski proizvodi i sveži proizvodi.

Primena predstavlja značajan napredak za Lufthansa Cargo inicijativu „Mobilno digitalno rukovanje“, kreiranu da eliminiše procese zasnovane na papiru u svim svojim operacijama digitalizacijom zadataka i provera procesa koje sprovode njeni partneri Ground Handling Agent (GHA).

Inicijativa koristi najnovije rešenje iPartner Handling kompanije IBS Software da proširi specijalne provere i standardne operativne procedure (SoP) kompanije Lufthansa Cargo na svoju opsežnu globalnu GHA mrežu. Rešenje se neprimetno integriše sa avio-kompanijama koje koriste IBS Software-ovu iCargo platformu u oblaku za upravljanje vazdušnim teretom kako bi se obezbedio jedinstven pristup, jednostavan za korišćenje skup mobilnih i web alata koje GHA mogu da koriste za obavljanje specijalizovanih radnih tokova i zadataka. Kroz iPartner Handling rešenje, bogate informacije koje prikupljaju GHA postaju dostupne Lufthansa Cargo-u u realnom vremenu, poboljšavajući kvalitet i nivo usluge svih njenih proizvoda za teret. Platforma takođe nudi opcije digitalnog povezivanja za GHA preko API-ja i dizajnirana je imajući na umu buduće inicijative industrije kao što je ONE Record.

Uvođenje je planirano u dve faze, od kojih će u prvoj biti 30+ Lufthansa Cargo stanica širom Evrope, Azije i Amerike. Prvi talas od pet stanica je već uspešno pokrenut.

„Pokretanje digitalne transformacije naše industrije je uvek bio stalni prioritet za nas u Lufthansa Cargo. Osim što direktno poboljšava kvalitet podataka i time čini procese efikasnijim, inicijativa „Mobilno digitalno rukovanje“ takođe nam otvara ogromne mogućnosti za dalje inovacije i poboljšanje načina na koji radimo sa našim partnerima duž celog lanca snabdevanja,” rekao je dr Jan-Wilhelm Breithaupt, potpredsednik Globalnog menadžmenta ispunjenja u Lufthansa Cargo.

„U industriji postoji značajan podsticaj inicijativa za digitalizaciju koje unapređuju partnerstva i saradnju u lancu snabdevanja. Rešenje iPartner Handling nas vodi korak dalje ka našem sveobuhvatnom cilju izgradnje digitalnog ekosistema za naše iCargo klijente koji im može pomoći da brzo i efikasno generišu pozitivne poslovne rezultate za njih“, rekao je Ashok Rajan, SVP i šef Cargo & Logistics, IBS Software.

„Drago nam je što možemo dalje da razvijamo naše dugoročno partnerstvo sa IBS Software-om. „Mobilno digitalno rukovanje“ je sledeća priča o uspehu o tome kako kombinacija tehnološkog liderstva IBS Software-a i inovativnih mogućnosti kompanije Lufthansa Cargo doprinosi oblikovanju naše industrije. Bilo je zadovoljstvo videti kako je realizacija naše vizije išla ruku pod ruku sa razvojem iPartner Handling rešenja. Budući da smo početni kupac, nadamo se da će se i druge kargo avio kompanije uskoro pridružiti ovom novom rešenju zajednice. Udruživanjem snaga pokretaćemo digitalizaciju industrije“, rekao je dr Jochen Gottelmann, CIO u Lufthansa Cargo.

IBS Software

IBS Software je vodeći provajder SaaS rešenja za industriju putovanja širom sveta, upravljajući operacijama koje su od ključne važnosti za klijente u industriji avijacije, putovanja i krstarenja i ugostiteljstvu. Rešenja IBS Software-a za vazduhoplovnu industriju pokrivaju operacije flote i posade, održavanje aviona, usluge putnika, programe lojalnosti, putovanja osoblja i upravljanje vazdušnim teretom. IBS Software takođe pokreće B2B i B2C platformu za distribuciju u realnom vremenu koja obezbeđuje inventar hotelskih soba, cene i dostupnost globalnoj mreži ugostiteljskih kompanija i kanala. Za industriju putovanja i krstarenja, IBS pruža sveobuhvatnu digitalnu platformu usmerenu na klijente koja pokriva kopnena, onlajn i on-board rešenja. IBS Software je kompanija iz portfelja Blackstone i posluje u 15 kancelarija širom sveta. Dodatne informacije mogu se naći na www.ibsplc.com

izvor&foto: lufthansa-cargo.com

Pročitajte i...