Partnerstvo Geek+ i Dr.Max-a u automatizaciji skladišta

Geek+, globalni lider u autonomnim mobilnim robotima, doneo je pametnu automatizaciju u Dr.Max-ovo skladište e-trgovine u Bukureštu, koje obrađuje više od 25 000 pojedinačnih artikala(SKU-ova) mesečno. Roboti za prevoz robe su značajno povećali efikasnost Dr.Max-a i kapacitet skladištenja, istovremeno isporučujući tačnost ispunjenja narudžbine od preko 99%.

Dr.Max-ova platforma za e-trgovinu je među 10 najboljih veb lokacija u Rumuniji, mereno brojem jedinstvenih posetilaca, i nudi širok izbor OTC proizvoda, kozmetike, medicinskih uređaja, dodataka ishrani, dermato-kozmetike, proizvoda za majke i bebe, dijete i prehrambenih proizvoda, i prirodnih lekova. Uz pomoć skoro stotinu Geek+ autonomnih mobilnih robota koji mogu da obrađuju narudžbine 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, Dr.Max povećava kapacitet obrade narudžbi i na taj način efikasno odgovara na potrebe onlajn pacijenata, posebno u vrhuncu sezone porudžbina e-trgovine. Fleksibilnost dodavanja više robota da bi se održao korak sa Dr.Max-ovim rastućim poslovanjem e-trgovine bila je ključni faktor u odluci da se automatizuje pomoću Geek+ rešenja.
Geek+ sistem za komisioniranje koristi AMR-ove za dostavljanje naručenih proizvoda sa skladišnih lokacija do stanica za komisioniranje, gde operateri pakuju robu i šalju je pacijentima Dr.Max-a. Algoritmi i softver postavljaju što je moguće više porudžbina u svakoj seriji premeštenoj iz skladišta, svodeći posebne porudžbine na minimum, a uzimaju u obzir i rok trajanja robe, što je ključni korak u smanjenju otpada.
Brajan Li, generalni direktor za Evropu u Geek+, rekao je: „Dr.Max je ključni igrač u farmaceutskoj industriji širom centralne i istočne Evrope, i veoma nam je drago što ih podržavamo. Proteklih nekoliko godina pokazalo je koliko je važan pristup medicinskim potrepštinama i veoma smo ponosni što Geek+ tehnologija može tako direktno uticati na kvalitet života ljudi.”
Sorin David, direktor lanca snabdevanja u A&D Pharma – Dr.Max Group, rekao je: „Kao deo razvojne strategije naše grupe, nastavljamo sa dugoročnim ulaganjima u logističku infrastrukturu kako bismo efikasno odgovorili na potrebe naših pacijenata. Tehnologija koju obezbeđuje naš partner Geek+ omogućava nam precizniji pregled naših radnih procesa. Drago nam je što imamo Geek+ kao našeg partnera od poverenja.”
Dr.Max očekuje nastavak brzog rasta u narednim godinama, a Geek+ će nastaviti da podržava njihov napredak daljim primenama napredne AMR tehnologije. Geek+ roboti tek počinju da pomažu u obezbeđivanju kritičnih lekova i zaliha ljudima širom sveta.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...