Partnerstvo Eurore sa DPDgroup-om

Eurora sa oduševljenjem najavljuje partnerstvo sa DPDgroup-om, jednom od vodećih svetskih mreža za dostavu paketa.

Ovo partnerstvo će omogućiti DPDgroup-u, koja isporučuje 2,1 milijardu paketa godišnje, da unapredi svoj kvalitet i procese usklađenosti, uz smanjenje troškova carinske obrade.

„Uslugom Eurore želimo da podržimo naš međunarodni rast. Planiramo da koristimo Eurorino rešenje za poboljšanje našeg međunarodnog poslovanja, odnosno klasifikaciju proizvoda i međunarodnu usklađenost“, rekao je Etienne Chaigne, direktor za međunarodna IT rešenja u DGDgroup.

Egon Veermae, glavni operativni direktor Eurore, prokomentarisao je uspešnu saradnju sa DPDgroup-om: „Saradnja sa DPD-om je bila veoma plodna i produktivna. Razvili smo rešenje koje im pomaže da pokriju multinacionalne jurisdikcije kako bismo im pomogli da razvijaju svoje poslovanje na međunarodnom nivou.”

Automatizacija dodele HS kodova i usklađenost sa pravilima kontrole izvoza

DPDgroup će koristiti Eurorinu platformu sa podrškom za veštačku inteligenciju/ML da automatizuje dodelu klasifikacionih kodova proizvoda i usklađenost sa pravilima kontrole izvoza koja se primenjuju u Evropskoj uniji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama. Dodela klasifikacionih kodova proizvoda (HS) i klasifikacije kontrole izvoza je ključni korak u procesu izvoza, pošto su ove klasifikacije potrebne da bi se dokazalo da su sva ograničenja i zahtevi za licencu propisno provereni od strane pošiljaoca pre izvoza artikla.

Eurorina platforma za usklađenost obrađuje do 5.000 zahteva u sekundi sa preciznošću od 98% – najviši nivo tačnosti, brzine i automatizacije dostupan na tržištu. Pošto samo u EU postoji više od 15.000 desetocifrenih kodova robe, nemoguće je uporediti ovu brzinu i cenu ručnim ili hibridnim metodama, koje se danas najčešće koriste.

Kao sledeći korak, obe kompanije nastoje da prošire geografsku pokrivenost usluga izvozne usaglašenosti, odnosno na Bliski istok i Aziju.

„Eurora i DPDgroup blisko sarađuju od početka 2022. kako bi razradili pravila različitih jurisdikcija, koja sadrže širok spektar klasifikacionih pravila i ograničenja koja je „naučila“ mašina Eurora“, rekao je Marko Lastik, osnivač i Generalni direktor grupe Eurora.

Tražeći kvalitet i usklađenost

DPDgroup, koji svakodnevno isporučuje preko 8,4 miliona paketa širom sveta, tražio je rešenje koje bi unapredilo njene operacije isporuke paketa. „U kontekstu gde su bezbednost proizvoda i procesi bezbednosti transporta ključni, a sa rastućom međunarodnom aktivnošću, cilj nam je da sve više tražimo kvalitet i usklađenost. Korišćenje rešenja veštačke inteligencije i mašinskog učenja će nam pomoći da poboljšamo skalabilnost i pouzdanost naših međunarodnih operacija, dok utire put za buduće mogućnosti kao što su nove usluge za klijente, nova geografija, dalja automatizacija“, rekao je Olivier Tsalpatouros, viši direktor regulatornih i globalnih trgovinskih poslova u DPDgroup-u .

„Godine naučnog istraživanja i razvoja mogućnosti mašinskog učenja omogućile su Eurori da pokaže da nam logistička i poštanska industrija veruje. Eurora AI engine može da pronađe najprikladniji odgovor iz velike količine podataka učeći iz stalnog dodavanja podataka“, objasnio je Marko Lastik.

Eurora AI koristi preko 500 miliona zapisa podataka o obuci iz stvarnih transakcija najvećih svetskih provajdera logističkih usluga. Platformu mogu da koriste onlajn prodavci, pijace, logističke i poštanske kompanije za automatizaciju poreskih i carinskih deklaracija i dodeljivanje odgovarajućeg HS koda.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...