Partnerstvo AIdrivers Ltd i Hyzon Motors

AIdrivers je najavio partnerstvo za zajednički razvoj autonomnih vozila na vodonik sa Hyzon Motors-om. AIdrivers je kompanija za autonomnu mobilnost sa omogućenom inteligencijom koja pruža rešenja za luke, aerodrome i logističke lance. Hyzon Motors je starup osnovan za izgradnju i integraciju kamiona i autobusa na vodonik, koristeći tehnologiju Hyzon gorivnih ćelija. „Prema sporazumu, Hyzon Motors i AIdrivers će dizajnirati, proizvoditi i isporučivati vozila na autonomni pogon na vodonik sa početnim fokusom na luke u azijsko-pacifičkom regionu“, navodi se u saopštenju kompanija.

Hyzonova tehnologija gorivnih ćelija je dobro razvijena i danas se koristi, a kompanija je isporučila oko 400 komercijalnih vozila na pogon gorivnim ćelijama u 2019. Tokom poslednje dve godine proizvela je 60 MV pogonskih vozova za kamione, više nego bilo koja druga kompanija. Kamione za odvoženje vidi kao perspektivnu aplikaciju, a partnerstvo sa AIdrivers-om omogućava Hyzonu da nudi mogućnosti automatizacije.

AIdrivers je razvio tehnologiju koja kombinuje LiDAR i kamere koje se mogu nadograditi na postojeće za autonomni rad. Tehnologija AIdrivers ima dva osnovna rešenja: autonomni inteligentni operativni sistem (AIOS) i autonomni inteligentni operater flote (AIFO).

AIOS je opremljen preciznim 3D mapiranjem i lokalizacijom za navigaciju u mešovitom saobraćaju unutar dinamičkih lučkih okruženja. Operativni sistem kombinuje 3D percepciju i svest o situaciji kako bi omogućio autonomnu vožnju. AIFO pruža operateru platformu za vizuelizaciju uživo i prediktivnu analitiku mobilnosti za inteligentno planiranje puta kako bi se olakšale vremenske operacije i energetski efikasno zakazivanje vozila.

Današnje partnerstvo sa AIdrivers kombinuje dva najinovativnija aspekta mobilnosti, gorivo bez emisije i autonomna vožnja, kako bi se stvorilo sigurnije, pametnije i čistije rešenje za luke, logistiku, aerodrome i druge industrijske operatere širom sveta. Ovo je budućnost mobilnosti; nulta emisija sa nula pokretača.

Ovo je kombinacija koja menja igru za nas da se udružimo sa Hyzon Motors i preoblikujemo budućnost automatizacije“, rekao je izvršni direktor i osnivač AIdrivers, dr Rafik Svash. „Autonomnoj mobilnosti je potrebno ovo ubrzanje da bi tehnologija prešla u sledeću fazu razvoja. Ovo će ubrzati povećanje efikasnosti i stvoriće održivu budućnost za autonomna vozila.“

izvor@foto: worldcargonews