Panasonic preuzima 20% akcija u Blue Yonder-u

Panasonic korporacija preuzima 20% udela u dobavljaču softvera u lancu snabdevanja Blue Yonder, produbljujući njihov poslovni odnos dok dve kompanije rade zajedno na razvoju digitalne tehnologije u upravljanju maloprodajom i proizvodnjom robe.
Ulaganje u kapital japanskog proizvođača elektronike daje vrednost preduzeća od 5,5 milijardi dolara. Ovaj posao gura poslovanje Blue Yonder-a koji podržava potrošačke i industrijske lance snabdevanja dalje na japanskom tržištu, gde su ograničenja radne snage i starenje stanovništva ubrzali interesovanje kompanija za autonomnu tehnologiju za obavljanje zadataka poput praćenja nivoa zaliha bez povećavanja broja radnika u prodavnicama ili fabrikama.
Prošle godine Panasonic i Blue Yonder, tada poznatiji kao JDA Softvare Inc., udružili su se za integraciju softvera JDA sa Panasonic-ovom povezanom tehnologijom za proizvodnju, logistiku i maloprodajnu industriju.
Investicija dolazi s obzirom da proizvođači i tehnološke kompanije sve više koriste alate poput ugrađenih senzora i mašinskog učenja kako bi premostili fizičke i digitalne sisteme. Panasonic-ova tehnologija za obradu slika, na primer, može da se koristi za nadgledanje nivoa zaliha na policama prodavnica, slanje podataka nazad softveru lanca snabdevanja Blue Yonder-a , i pokretanje ponovnog punjenja.
Pandemija koronavirusa naglašava potrebu za alatima koji mogu da prate takve podatke u realnom vremenu i pružaju kompanijama veću fleksibilnost da odgovore na dešavanja.
Ti alati mogu se primeniti u proizvodnji, u skladištu ili na kamionima i voznim parkovima i njihovom statusu na rutama.
Panasonicova preduzeća se kreću u rasponu od elektronike široke potrošnje do tehnologije kao što su baterije koje napajaju Tesla Inc. električna vozila.
Zanimljiva činjenica da je ovo partnerstvo usidreno u Japanu. Uspešna saradnja ove dve kompanije će se nastaviti ali njihov stav je da izvan Japana, ne postoji stepen preferencije.

izvor: wsj.com

Pročitajte i...