OW Robotics dodaje automatizovani viljuškar u svoj asortiman

OW Robotics je lansirao svoj automatizovani viljuškar F4, kako bi povećao „fleksibilnu automatizaciju“ u skladištu.

Automatizovani robot F4 dizajniran je za kretanje i transport paletiranih zaliha po skladištu i može raditi zajedno sa zaposlenima u skladištu i postojećom opremom za rukovanje materijalom.

Tehnologija koju proizvodi Hikrobot ima za cilj poboljšanje efikasnosti ispunjenja narudžbina, smanjenje nesreća i troškova povezanih sa viljuškarima i oslobađanje vremena za zaposlene.

Joe Daft, šef robotike u OW Robotics rekao je: „Trenutno se preduzeća suočavaju sa zaista teškim izazovima da bi mogla da ispune i povećaju ispunjenje svojih narudžbina. Bez visokog nivoa automatizacije, pravi je izazov ispuniti očekivanja (povećanja narudžbina e-trgovine). Zato mnoga preduzeća sa kojima radimo i razgovaramo automatizuju ključne procese u skladištu. Automatski viljuškar F4 prirodno je sledeći korak koji nadopunjuje skladišnu robotiku A-B, poput naših modela K3 i K7, koji su odlični za kretanje i transport proizvoda po skladištu. Preduzeća preispituju svoje skladišne operacije prateći efekat pandemije i smanjujući troškove, dok je krajnji cilj povećanje protoka narudžbi. Automatizacija će biti ključna za to i očekujem da ćemo u narednih nekoliko godina videti kako će više skladišta usvojiti tehnologiju, poput F4.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...