Onlajn platforma cargo.one teži proširenju nakon najnovije runde finansiranja

Onlajn platforma za rezervaciju avionskog tereta cargo.one prikupila je 42 miliona dolara, budući da se proširuje svoje poslovanje u Severnoj Americi. Rundu finansiranja serije B vode Bessemer Venture Partners kojima se pridružuju postojeći investitori Indek Ventures, Creandum, Point Nine i Next47. U kompaniji su usredsređeni na mogućnosti za rast u Severnoj Americi, gde su aviokompanije tokom poslednjih nekoliko meseci povećale potražnju za teretom u poređenju sa pre godinu dana.

Oliver Neumann, generalni direktor cargo.one, rekao je: „Prikupljena sredstva iskoristićemo za nadogradnju našeg uspeha u Evropi, povećati našu korisničku bazu špeditera širom sveta i produbiti širenje na Severnu Ameriku i Aziju. ”

Michael Droesch, potpredsednik kompanije Bessemer Venture Partners, dodao je: „Kompanija je imala brz i uspešan start u Evropi i mi smo uzbuđeni što podržavamo njihovo širenje u Severnoj Americi, koja predstavlja veliko i atraktivno tržište za cargo.one diferenciranu platformu . “

Pored toga, kompanija će nastaviti da razvija alate koji koriste podatke kako bi avio-kompanijama ponudila dinamičnije cene, uključila se u bolje planiranje ruta i predvidela potražnju na nestabilnim tržištima, kao i dodajući više proizvoda za rezervacije do 2021. godine. Investicija dolazi u napornoj godini za platformu. Poslednjih 12 meseci bila je izazovna godina za industriju vazdušnog tereta sa povećanom potražnjom za efikasnošću i uštedom troškova svih strana. To je rezultiralo povećanom upotrebom digitalnih rešenja za povećanje efikasnosti.

U takvoj nestabilnoj tržišnoj situaciji, i uprkos tome što se više oslanjaju na vazdušni teret kako bi podržali svoje linije, aviokompanije se trude da efikasno rasporede svoje kapacitete, što će dovesti do toga da špediteri neće moći da pristupe vitalnom teretnom prostoru.“, navode u cargo.one.

Moritz Claussen, generalni direktor Cargo.one-a, rekao je: „Između 2019. i 2020. povećali smo korisničku bazu za 300% sa 2.000 špedicija koje sada koriste platformu u Evropi za rezervaciju ponuda u realnom vremenu u izuzetno nesigurnoj situaciji na tržištu – u to vreme rezervacije su porasle za više od 700%. Platforma je distribuirala više od 18 miliona ponuda špediterima, opslužujući 347 destinacija širom sveta, a isporučila je pošiljke u 122 zemlje.“

izvor: aircargonews