ONE prelazi na Google Cloud

Ocean Network Express (ONE) nastoji da poboljša operativnu efikasnost pokretanjem svojih kritičnih SAP sistema na Google Cloud-u, za koje se nada da će otključati poslovni uvid i ubrzati procese iskorišćavanja podataka.

U izjavi, ONE je naveo da je prešao na SAP S/4HANA softver za planiranje resursa za preduzeća (ERP) koji se hostuje na Google Cloud-u.

Prelazak sa lokalne infrastrukture na javni oblak може pružiti mogućnost skaliranja ERP sistema nagore i nadole kako bi udovoljila promenama u zahtevima kupaca i količini podataka.

ONE takođe integriše svoj SAP sistem sa rešenjima za analitiku podataka kompanije Google Cloud da bi stekao jedinstveni prikaz podataka u realnom vremenu širom svoje globalne organizacije i omogućio mu da bolje predviđa potražnju u lancu snabdevanja i brže donosi poslovne odluke.

Pored toga, u toku su i planovi za modernizaciju njegovog starog okruženja podataka sa jezerom podataka koristeći BigQuery i očekuje se da će biti završeni do trećeg kvartala 2021. godine.

To će omogućiti ONE-u da objedini i analizira podatke iz svog SAP ERP-a i drugih izvora podataka kako bi generisao još veću poslovnu vrednost svojih podataka i unapredio ONE-ovu konkurentsku prednost na tržištu.

Kosuke Vada, viši potpredsednik kompanije ONE, rekao je: „Modernizacija naše stare infrastrukture zahteva strateško preispitivanje načina na koji se interni podaci prikupljaju i obrađuju na svim nivoima kompanije. Ubrzavanjem upotrebe analitike podataka za poboljšanje operativne efikasnosti i predviđanje, ONE može bolje da izađe u susret promenama zahteva kupaca i obima podataka i brže donosi poslovne odluke. Naš prelazak na Google Cloud je realizacija centralizovanog i inteligentnog sistema koji nam omogućava da delujemo na pouzdanim i ažurnim informacijama kako bismo oblikovali našu strategiju oblaka podataka.“

izvor&foto: porttechnology.org

Pročitajte i...