Ograničenja COVID-19: lekcije koje treba naučiti

S obzirom da je pandemija u nekim delovima sveta još uvek na vrhuncu, a u drugima sa strahom od drugog talasa, zemlje još uvek postavljaju jednostrana granična ograničenja, često sa dramatičnim efektima na transport robe, neophodne radnike i vozače, koji prenose naše proizvode preko međunarodnih granica.
Posebno je bila interesantna situacija od početka pandemije, koja se ticala Helenske federacije drumskog prevoza (OFAE), kada je zabeleženo da je čak 13 grčkih kamiona bilo „zaglavljeno“ u Iraku zbog graničnih ograničenja u regionu. U nastavku ćemo videti kako iz ove federacije gledaju na navedeni slučaj, odnosno šta je potrebno preduzeti da se ovakve situacije spreče u budućnosti .
Kakav je uticaj na vozače imao navedeni slučaj sa kamionima na granici Iraka?
Vozači su 30 dana proveli u svojim kamionima na iračkoj granici. Situacija je bila stresna za njih i članove njihovih porodica jer nisu bili spremni za tako dug boravak u kamionima i počeli su da ostaju bez hrane, medicinskih sredstava i gotovine.
Dvojica vozača su dijabetičari i plan je bio da im se isporuče lekovi. Jedan od njih se razboleo tokom ovog perioda, ali se srećom brzo oporavio. Još jedan se morao vratiti u Grčku pre Uskrsa na zakazanu operaciju.
U jednom trenutku njihov povratak u Grčku bio je vrlo neizvestan. Njihove porodice bile su izuzetno zabrinute jer se COVID-19 brzo širio, a restriktivne mere su međunarodna putovanja činile gotovo nemogućim.
A kakav je bio poslovni uticaj?
Sa poslovne strane, vozila su bila van pogona četiri meseca. Iako su vozači mogli da odlete kući, bili su prisiljeni da kamione ostave u Iraku. Većina vozača su samozaposleni, što znači da su ti kamioni njihov jedini poslovni alat. Samo nekoliko njih ima dodatno vozilo. Za samozaposlene, nesposobnost da rade četiri meseca znači ozbiljan gubitak prihoda i kupaca.
“Naše iskustvo u Iraku pokazuje zašto treba držati granice otvorenim za transport robe. Zatvaranje granica ne samo da blokira kretanje robe, već nas sprečava da radimo svoj posao. Mi smo radnici, a ne heroji. Želimo da budemo na putevima , ne u naslovima “, Aleksandros Omilijad, vozač kamiona
Ko je pomogao u rešavanju situacije i kako?
Grčko ministarstvo saobraćaja i spoljnih poslova, posebno grčko konzularno predstavništvo u Erbilu, bilo je aktivno uključeno sve vreme. Grčko Ministarstvo saobraćaja uspelo je da dobije posebnu dozvolu za let iz Erbila u Iraku za Atinu u Grčkoj, dok su svi međunarodni letovi za i iz Iraka obustavljeni. Takođe su unajmili avion i platili ukupne troškove leta.
Iz Helenske federacije navode da posebnu zahvalnost duguju svojim kolegama iz Unije komora i robnih berzi Turske (TOBB) i Međunarodnom udruženju transportera (UND) koji su naporno radili kako bi pomogli u pronalasku rešenja i time pružili podršku grčkim vozačima, dok su bili zaglavljeni u granica.
OFAE je delovao kao posrednik i koordinirao je između svih uključenih strana, i bili su svakodnevno u kontaktu sa vozačima i članovima njihove uže porodice u Grčkoj.
Udruženje je takođe aktivno bilo uključeno u pokušaje da dobije neku vrstu plana nadoknade ili oporavka kako bi pružilo finansijsku podršku vozačima. Visoki zvaničnici OFAE imali su nekoliko sastanaka sa članovima grčkog parlamenta, a grčkoj vladi su poslati brojni zvanični zahtevi.

izvor: iru.org
Image by Markus Distelrath from Pixabay