Odlazak u podzemlje: Grenadir Ineos u testu rudnika kalijuma

Grenadir Ineos prolazi kroz zahtevno ispitivanje na 1.300 metara pod zemljom u K+S fabrici kalijuma u ​​Zielicu u Nemačkoj.

Okruženje rudnika bogato solima postavlja značajne zahteve za svako vozilo koje radi u njemu, što ga čini savršenim za testiranje izdržljivosti i sposobnosti Grenadira.

Fabrika K+S prostire se na 23 kvadratne milje i izvlači oko 45.000 tona sirove soli svakog dana. Uprkos tome što je morao da izdrži ove uslove, Grenadier je ostavljen sa svojom standardnom zaštitom od korozije, sa šasijom koja je dobila kompletan elektropremaz, zaptivanje voskom u šupljinama i premaz u prahu spolja. Vozilo je takođe zaštićeno čvrstom zaštitom podvozja, prednjim i zadnjim štitnicima i štitnikom rezervoara za gorivo.

„Ekstremni uslovi testiranja nisu novina za Grenadier“, objašnjava Linn Calder, izvršni direktor kompanije Ineos Automotive, „ali je sjajno raditi sa partnerima širom sveta kako bismo pokazali koliko je sposoban ovaj 4× 4 je na putu, van puta i sada pod zemljom.”

Tokom razvoja Grenadira, Ineos je vozilo testirao više od milion milja u ekstremnim uslovima, od niskih temperatura od -35°C do visina od preko 2.500 m, uključujući i borbu protiv ozloglašene austrijske planine Schockl.

Okosnica Grenadira je šasija merdevina punog preseka sa čvrstim osovinama sa čvrstim gredama, dvobrzinskim prenosnim kućištem i do tri diferencijala za zaključavanje. Pokreće ga BMV 3,0-litarski redni šestocilindrični benzinski ili dizel motor sa turbo punjenjem, koji je posebno kalibrisan za Ineos vozilo.

Grenadier Utility Wagon koji se koristi u Zielitz-u pridružio se u asortimanu Station Wagon, kao i novo predstavljeni komercijalni kombi i Kuartermaster pickup i šasija modeli.

izvor&foto: professionalvan.com

Pročitajte i...