Očekuje se da će Nikola Badger Electric Pickup ući u proizvodnju 2022. godine

Nakon što je putem Tvittera objavio da će električni kamion Nikola Badger (Jazavac) biti dostupan za narudžbe od 29. juna, generalni direktor i osnivač Trevor Milton rekao je Rojtersu da će pikap ući u proizvodnju 2022. godine ili nešto ranije. Očekuje se da će kompanija Nikola Motors u drugoj polovini sledeće godine početi da gradi sopstvene vodonične gorivne ćelije. Nikola Motors, kompanija koja poznata našoj javnosti poslednjih par godina, i koja je inspirisana delom i veličinom našeg Nikole Tesle, ne planira da ide sam sa proizvodnjom Badger-a. Kompanija je najavila da će biti partner sa etabliranim proizvođačem automobila na izradi električnog pickup-a. “Trenutno su u opticaju tri kompanije za zajedničko ulaganje za proizvodnju Badger-a, tako da ćemo objaviti ko je to u narednih nekoliko meseci”, rekao je Milton za Rojters.

Na osnovu Miltonove vremenske šeme, verovatno ćemo saznati o kom partneru je reč na godišnjem event-u kompanije Nikola World, koji se planirano da se održi u septembru ove godine. Detalji o godišnjem događaju i mogućnostima održavanja biti poznati 29. juna. Kao bonus za korisnike koji unapred naruče Badger, biće rezervacija ulaznica za poznati događaj.

“Sada otprilike znamo koliko će dugo kupci morati da čekaju ako naruče Badger”

Sam „Jazavac“ će biti dostupan u verzijama sa čistim električnim akumulatorom ili hibridnim eletrično/ gorivno ćelijskim akumulatorom. Električna verzija imaće domet od 300 milja, dok će verzija sa gorivnim ćelijama prerasti taj broj i imaće domet do 600 milja. Novi model će ući na tržište električnih kamiona prepunih ponuda prestižnih proizvođača automobila i startupa za koji se očekuje da će biti na putevim u narednih nekoliko godina.

Milton je takođe napomenuo da su njihove emisije sa gorivnim ćelijama u fazi prototipa i da bi trebalo da započnu s proizvodnjom 2021. godine. Ta početna velika postrojenja biće izgrađena u Ulmu, u Nemačkoj, sa partnerom CNH Industrial, koji izgrađuje kamione Iveco.

izvor: caranddriver.com

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

Pročitajte i...