Nvidia i Volvo Cars ubrzavaju trku moći obrade podataka u automobilskoj industriji

Volvo Cars saopštio je da će koristiti novu generaciju čipova velike snage Nvidia Corp kako bi omogućio autonomnije funkcije vožnje u budućim vozilima, počev od sledeće godine.

Volvo je jedan među gomilom novih i afirmisanih proizvođača automobila koji stavljaju snagu digitalne obrade ispred snage dok pokušavaju sustići Tesla Inc.

Nvidia, proizvođač snažnih čipova za centre za igre i obradu podataka, profitirao je od trke računarske snage među proizvođačima automobila. Izvršni direktor kompanije Jensen Huang rekao je investitorima u ponedeljak da Nvidia predviđa da može ostvariti prihod od 8 milijardi američkih dolara u narednih šest godina od prodaje svojih automobilskih sistema Nvidia DRIVE.

Tesla, najcenjeniji svetski proizvođač automobila, preuzeo je vodeću ulogu u softverskim karakteristikama i funkcionalnim mogućnostima, delom opremivši svoje automobile i SUV-ove moćnim i skupim računarom u vozilu koji mogu da upravljaju složenim zadacima poput automatizovane vožnje i da budu nadograđeni vazdušnim putem.

Za Nvidiju, Volvo ugovor, sličan ugovor sa pokretanjem električnih vozila Faraday Future i drugi ugovori koji se očekuju u narednim sedmicama označavaju ponovno pokretanje rasta automobilskog poslovanja kompanije za igre i procesore data centara.

Narudžbine za automobile narastle su u mnogo milijardi dolara“, rekao je novinarima Danny Shapiro, Nvidijin viši direktor za automobile. Prihod za automobilsko poslovanje kompanije pao je 23% u 2020. godini.

Volvo Cars, u vlasništvu kineskog Geely Holdinga, rekao je da će koristiti novi Nvidijin sistem Drive Orin, sa daleko većom procesorskom snagom od trenutnih Nvidijinih čipova koji se koriste u Volvo vozilima, počev od nove generacije sportskih programa XC90 koji bi trebalo da bude predstavljen sledeće godine.

U Volvu navode da će vozila opremljena novim Nvidia Orin sistemima biti „spremna za hardver“ za funkcije autonomne vožnje kao što je funkcija „Highway Pilot“ koja će se aktivirati preuzimanjem softvera „kada se potvrdi da je bezbedno za pojedinačne geografske lokacije i uslove“.

Faraday Future je rekao da će u svom modelu FF 91, koji treba da se pojavi 2022. godine, ponuditi autonomnu vožnju, parkiranje i funkciju „poziva“. Tesla već nudi sistem „poziva“ koji omogućava automobilu da se kreće parkingom po daljinskoj komandi vlasnika.

Rivalski proizvođači automobila, uključujući Daimler AG i nekoliko kineskih startupa na električna vozila, imaju sličan pristup.

Nvidia je takođe rekla u ponedeljak da razvija novi računarski sistem na čipu zvanom Atlan koji će automobilu dati računarsku snagu koja se trenutno nalazi u data centru. Ovaj čip bi trebao biti spreman za modele iz 2025. godine.

izvor: carsifu.my

foto: carsifu.my; Image by Jabra from Pixabay

Pročitajte i...