Novi tizer za Volkswagen Amarok Infotainment sistem

Volkswagen nastavlja da odlaže predstavljanje nove generacije Amaroka, ali u najmanju ruku stalno jačaju zamah objavljujući sve vrste tizera. Najnovija objava stavlja u centar pažnje kabinu, a tačnije savremeni infotainment sistem.

Zauzimajući veliki deo kontrolne table i centralne konzole, ekran, koji će varirati u dijagonali od 10 do 12 inča, daje Amaroku Teslinu atmosferu. Da, znamo da su druge kompanije već „kopirale“ portret nalik displeju, a sada ga ima i komercijalno vozilo sa premium vibrom iz Volkswagena.

Uz par otvora za ventilaciju koji imaju evolutivni stil, koji izgledaju slično onima na trenutnom Amarok-u, multifunkcionalni ekran se može koristiti za kontrolu čitave gomile funkcija. Dakle, pored uparivanja sa pametnim telefonima za puštanje muzike i usmeravanje vozača do njihovih odredišta, on je takođe ugradio kontrole za HVAC sistem, u ovom slučaju dvozonski, i za grejana prednja sedišta.

Preko 30 sistema za pomoć vozaču može se kontrolisati i preko novog infotainment sistema, a više od 20 njih će se pojaviti u Amaroku u premijeri. Ovde Volkswagen pominje pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri promeni trake, pomoć za osvetljenje i brzinu, kao i prepoznavanje putnih znakova. Ekskluzivni vrhunski zvučni sistem biće ograničen na vrhunske verzije. Nekoliko fizičkih tastera, uključujući dugme za jačinu zvuka, nalazi se ispod ekrana.

Očekuje se da će nemačka kompanija predstaviti Amarok početkom 2023., jer se kaže da će prve jedinice biti lansirane pre kraja godine. Većina sveta će dobiti svoj pikap od VW-a u konfiguraciji sa duplom kabinom. Štaviše, verzija sa jednom kabinom biće ponuđena na različitim pojedinačnim tržištima koja tek treba da budu detaljna, prema proizvođaču automobila.

izvor&foto: autoevolution.com

Pročitajte i...