Novi krug finansiranja Volocopter-a

Volocopter je nedavno potpisao ugovor o finansiranju od milijardu dolara sa Aviation Capital Group za prodaju i lizing dronova.

Volocopter sa sedištem u Nemačkoj prikupio je 170 miliona dolara u svom početnom finansiranju runde Serije E, koju vodi južnokorejski investitor VP Investment uz procenu unapred novca od 1,7 milijardi dolara. Prikupljena sredstva pomoći će Volocopteru u sertifikaciji svog električnog putničkog avio taksija, a očekuje se da će pomoći Volocopteru da postigne komercijalno lansiranje širom sveta, navodi se u zvaničnom saopštenju. Sa poslednjom rundom finansiranja, Volocopter je prikupio 579 miliona dolara.

„Ovaj krug finansiranja je svedočanstvo vodeće pozicije Volocoptera na veoma atraktivnom tržištu u nastajanju“, kaže Florijan Rojter, izvršni direktor Volocoptera. „Nastavljamo da ostvarujemo značajan tehnički i komercijalni napredak dok radimo na oživljavanju urbane vazdušne mobilnosti u gradovima širom sveta. Sa svojom porodicom aviona (VoloCity, VoloConnect i VoloDrone), kompanija koristi jedinstven pristup razvijajući urbanu vazdušnu mobilnost kao holistički ekosistem. „Kao prva i jedina kompanija za električno vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL) koja je dobila odobrenje organizacije za projektovanje (DOA) od Agencije za bezbednost u vazduhoplovstvu (EASA), Volocopter se obavezao da će pokrenuti komercijalne usluge vazdušnog taksija u gradovima poput Singapura, Rima, i Pariza“.

Volocopter i VP Investment sa sedištem u Južnoj Koreji ući će u strateško partnerstvo stvaranjem zajedničkog preduzeća koje će uskoro doneti urbanu vazdušnu mobilnost u južnokorejske gradove. „Uvereni smo da će Volocopter biti među prvima koji će doneti urbanu vazdušnu mobilnost u gradove širom sveta od kada je prošle godine video kako njegovi avioni lete u Seulu“, kaže dr Lei Vang, predsednik VP Investment. „Kao lider u ESG investicijama, uzbuđeni smo što ćemo osnažiti održivost grada kroz Volocopter.“

Volocopter je nedavno objavio da je potpisao principijelni ugovor o finansiranju sa Aviation Capital Group (ACG) za prodaju i lizing aviona Volocopter za do milijardu dolara. „Kada se postigne sertifikacija aviona, sporazum će omogućiti Volocopteru da svojim operativnim subjektima i klijentima širom sveta ponudi atraktivne opcije lizinga, što je ključ za brzo povećanje poslovanja u budućnosti.“

Volocopter i globalni provajder logističkih usluga DB Schenker razvijaju rešenja za brz transport robe bez emisija. Volocopter-ov teški dron – Volodrone – prvi put je predstavljen nemačkim saveznim političarima na Konferenciji o nacionalnom vazduhoplovstvu (Nationale Luftfahrtkonferenz) na aerodromu Berlin Brandenburg. Avion je na električni pogon i može da preveze do 200 kilograma tereta sa dometom do 40 kilometara.

izvor: stattimes foto:volocopter

Pročitajte i...