Novi Ginisov rekord: Iveco eDaily vuče 153 tone

IVECO eDaily je poznat po svom kapacitetu za vuču i snažnoj šasiji zasnovanoj na kamionu, sa robusnim inženjeringom kombija sada je učvrstio svoje mesto u istorijskim knjigama sa zvaničnim Ginisovim svetskim rekordom.

Vuče neverovatnih 153,58t, ovo serijsko električno vozilo sada je globalno prepoznato po svojim neverovatnim mogućnostima. U stvari, ove performanse prevazilaze rekorde koje su postavila električna vozila sa pogonom na svim točkovima, što je impresivan podvig eDaily-ovog pogonskog sklopa sa pogonom na zadnje točkove sa 400 Nm obrtnog momenta i 190 KS.

eDaily povezan je sa ogromnim kamionom IVECO X-Way Strator. Ovaj ogromni kamion je specijalno razvijen da može da pomeri velike terete do 150 t.

Prikolica kamiona bila je natovarena ogromnim bagerom od preko 50t, a za dobrobit je dodato još 7t balasta. Potpuno natovaren kiper kamion IVECO X-Way 8×4 je zatim povezan sa prikolicom Strator-a, pre nego što se pridružilo vatrogasno vozilo za sve terene kao završni element voza od 153 t.

Kako je počeo da se kreće, eDaily je stabilno napredovao niz označenu stazu od 30½ m (100 stopa) i prešao ciljnu liniju ispred GUINNESS WORLD RECORDS™ kontrolora, zasluživši impresivno priznanje. Postavka „visoke snage“ kombija – kojom su svi eDaily opremljeni kao standard – korišćena je za taj zadatak, oslobađajući više snage u zahtevnim uslovima vuče za potpuno električni kombi.

IVECO eDaily je ušao u istoriju sa ovim impresivnim rekordom, stvarajući dodatni dokaz njegove snage, izdržljivosti i izuzetnih mogućnosti. Ovo dostignuće pokazuje sposobnost eDaily-a da pomeri granice, nadmaši tradicionalna električna vozila i omogući kupcima da nastave sa energetskom tranzicijom bez kompromisa, kaže Jeppe Heidemann, menadžer prodaje za IVECO Daily u IVECO Denmark A/ p.

izvor&foto: mynewsdesk.com

Pročitajte i...