Nove mobilne dizalice za italijanskog lučkog operatera

Metrocargo Italia je nabavio novi regalni viljuškar radi podrške rastućem intermodalnom saobraćaju na svom terminalu u Borgo San Dalmazzo (Cuneo) na severozapadu Italije.

Metrocargo Italia počeo je sa radom u Borgo San Dalmazzu krajem 2017. godine, kao novi čvor za železničku uslugu kojim upravlja sestrinska kompanija FuoriMuro na osi severoistok-severozapad Italije. Usluga povezuje San Giorgio di Nogaro (Udine), Portogruaro (Venecija), Mortara (Pavija), Castelguelfo (Parma) i Borgo San Dalmazzo sa industrijskom zonom Miramas u Marseju.

Guido Porta, generalni direktor Metrocargo Italia, kaže da je železnica pojačana ponovnim uređivanjem linije od C do D od strane upravljača mreže RFI, obezbeđujući značajno povećanje osovinskih opterećenja.

Novi pogonski viljuškar obezbedio je Movincar, koji predstavlja Konecranes Lift Trucks na italijanskom tržištu, i opremljen je platformom MILOS iz Circle SpA. MetroCargo Italia koristi MILOS MTO za sve usluge upravljanja železničkim teretom, uključujući rezervacije, dokumentaciju, dokumentaciju o vagonima, planiranje vozova i manifestacije. To je u skladu sa nacionalnim inicijativama za digitalizaciju, koje su zapisane u italijanskom Nacionalnom planu industrije 4.0, državnoj strategiji koja podstiče industrijske inovacije.

Odvojeno, lučki operater u Napulju Terminal Flavio Gioia (TFG) preuzeo je isporuku modela 7 G HMK 7608 pokretne lučke dizalice iz Konecranes Gottwald-a. Dizalica je naručena u martu, pre nego što je Konecranes predstavio generaciju 6 ESP asortimana dizalica Gottwald. Kasnije je TFG iskoristio opciju za drugu novu dizalicu, a ovo je dizalica modela 6 u varijanti G HMK 6507, koja će biti isporučena početkom sledeće godine.

Dizalice su opremljene nizom „pametnih funkcija“ za poboljšanje performansi i efikasnosti, usklađujući dizalice sa klimatskim direktivama EU i Nacionalnim planom industrije 4.0 Italije.

izvor&foto: worldcargonews.com

Pročitajte i...