Nova aplikacija iz Volvo-a  

Kako navesti ljude da razmišljaju o svom sledećem automobilu u pandemiji, kada su saloni zatvoreni, a saloni automobila otkazani? Volvo-ova agencija u Belgiji smislila je plan.

Sajam automobila u Briselu 2022. trebalo je da se održi u januaru, ali je odložen za celu godinu zbog COVID-a. Tako je Volvo-ova agencija FamousGrey razvila aplikaciju „Volvo Street Congifurator“, koja ima za cilj da „pretvori ulice u jedan ogroman izložbeni prostor“.

Korisnici mogu da fotografišu bilo koji Volvo automobil koji primete, a zatim da je otpreme, a alatka koristi veštačku inteligenciju da pruži svaki detalj o modelu, boji, nivou opreme i točkovima. Zatim će korisnika preusmeriti na veb lokaciju kompanije Volvo da finalizuje konfiguraciju i uputiti ga obližnjem prodavcu ili da kupi automobil na mreži.

Izgradnja je bila pravi izazov. Rečeno nam je da je agencija prikupila više od 100.000 slika modela, boja i ukrasa, informacija prikupljenih kombinacijom Gugla i 3D modela. Oni su postavljeni u simulaciju iz stvarnog života pomoću kompjutera. FamousGrey i tri profesionalna fotografa koji su snimili automobile na ulicama ručno su prikupili i 10.000 fotografija.

Lansiranje alata je podržano video snimkom sa uputstvima  i kampanjom van kuće, a takođe ga promovišu lokalni uticajni ljudi i Volvo ambasadori na svojim kanalima društvenih medija. Volvo takođe istražuje potencijalno uvođenje na druga tržišta.

„Otkazivanje sajma automobila u Briselu bilo je komercijalni izazov, ali se pokazalo da je ovaj alat odlično rešenje koje se takođe savršeno uklapa u evoluciju koju pravimo ka onlajn prodaji“, rekao je Kolin Vermozen, menadžer komercijalnog marketinga i poslovanja u Volvo Cars. „Ovakva inovacija ispunjava i naše komercijalne i globalne ciljeve održivosti, tako da ima veliki potencijal i međunarodni potencijal.“

„Volvo Street Configurator“ je odličan primer kako kreativno razmišljanje u kombinaciji sa tehnologijom može da reši poslovni problem,” dodao je Peter Ampe, kreativni partner u Famous Grey. “Od kada smo lansirali aplikaciju, postao sam svestan svakog Volva na ulicama. Nadam se da će imati isti efekat na potrošača.”

izvor&foto: autonews.com

Pročitajte i...