Nissan Formula E tim predstavlja muziku za „Electric Legacy“

Doživite ABB FIA Svetsko prvenstvo u Formuli E kroz muziku skrojenu za tu priliku.

Kao deo specijalne saradnje sa Nissanovim timom Formule E za sezonu Formule E 2023/24, nemački savremeni kompozitor Matijas Refelt uneće suštinu Formule E u seriju živih muzičkih numera pod nazivom „Electric Legacy“.

Savršena zvučna podloga za svačije rituale pre trke, Nissan Formula E Team i Rehfeldt su koristili zvuke električnih trka koje generiše veštačka inteligencija, u kombinaciji sa elektronskim sintisajzerom i instrumentalnim melodijama, kako bi napravili stazu koja obuhvata električni moto sport.

Pored toga, radio isečci između posade u boksu i vozača Nissan Formule E tima utkani su u zvučni zapis, dodajući sloj realizma. Često nazivan „univerzalnim jezikom“, Nissanov tim Formule E teži da koristi muziku kako bi dosegao noviju, mlađu publiku i predstavio uzbuđenje, kulturu i oštre inovacije iza Formule E – održivog motosporta kojem popularnost vrtoglavo raste.

„Formula E je uzbudljiva fuzija najsavremenije tehnologije, održivosti i naelektrisanja konkurencije, a oživljavanje svega kroz muziku bilo je neverovatno iskustvo“, rekao je Refelt.

„Ova numera ima za cilj da poveže raznoliku publiku i proslavi univerzalnu privlačnost Formule E, dok istovremeno demonstrira modernost vozila Formule E. Kroz ovu muziku sam želeo da odrazim Nissanov pionirski duh u električnoj mobilnosti i stvorim numeru koja će evocirati isto uzbuđenje i osećanje koje navijači doživljavaju kada gledaju sport.”

U nizu zvučnih zapisa, saradnja u 10. sezoni odražavaće raznoliku i globalnu prirodu kalendara Formule E. „Electric Legacy“ će biti objavljen u lokalizovanim adaptacijama za Tokio, Misano, Monako, Berlin, London i druge ključne gradove – sve napravljeno posebno da odražava kulturne nijanse, stavove navijača i duh svakog grada.

Sa prvom verzijom natopljenom gradom kreiranom za trku u Tokiju u martu (dostupna ovde), staza je sada izmenjena kako bi se stvorila nova varijanta za predstojeći italijanski e-Prik u Misanu, odražavajući atmosferu i ambijent italijanske kulture.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...