Nevreme na Severnom Pacifiku: Maersk ostao bez 750 kontejnera

A.P. Moller-Maersk (Maersk) potvrdio da je jedan od njegovih brodova, Maersk Essen, 16. januara izgubio približno 750 kontejnera u severnom Pacifiku. U saopštenju se navodi da je brod od 13.100 TEU doživeo nevreme dok je putovao između kineske luke Xiamen i Los Anđelesa na liniji TP6 Azija / SAD zapadna obala, što je rezultiralo ispadanjem kontejnera sa broda.

Dobre vesti su da je Maersk takođe rekao da su svi članovi posade na sigurnom i da je detaljna procena brodskog tovara trenutno u toku. Obaveštene su američka obalna straža, država zastave i nadležni organi.

Situaciju smatramo vrlo ozbiljnom, i koja će biti istražena brzo i detaljno“, rekli su u Maersk-u.

Operacije i sigurnost plovila su nam najveći prioritet i preduzećemo sve potrebne korake kako bismo umanjili rizik od sličnih incidenata koji se mogu dogoditi u budućnosti.

To je poslednji veliki incident koji je rezultirao gubitkom kontejnera na moru u poslednjih nekoliko meseci. U decembru 2020. godine ONE Apus je izgubio gotovo 2.000 kontejnera bilo preko broda ili usled oštećenja.

Tehnologija dronova, koja se koristi za vazdušni nadzor u pomorskoj industriji tokom incidenata koji su rezultirali oštećenom ili izgubljenom robom, postala je sve popularnija tokom pandemije COVID-19.

izvor: porttechnology.org

Foto di enriquelopezgarre da Pixabay

Pročitajte i...

One Thought to “Nevreme na Severnom Pacifiku: Maersk ostao bez 750 kontejnera”

  1. […] incidenta gde je izgubio 750 kontejnera u moru, Maersk ESSEN trenutno je usmeren do APM terminala Lazaro Cardenas, gde se očekuje da […]

Comments are closed.