Nestašica poluprovodničkih komponenata pogađa automobilsku industriju

Uticaj COVID-19 na lanac snabdevanja poluprovodnika proširio se od potrošačke do automobilske elektronike. Od drugog kvartala 2020. godine, mnogi dobavljači automobilske elektronike, poput NXP, Renesas i Microchip, najavili su povećanje cena nekih ključnih komponenti. Neki proizvođači automobila u Kini su čak usporili prodaju automobila zbog nedovoljnog snabdevanja ovim komponentama u četvrtom kvartalu 2020.

COVID-19 smanjio je prodaju automobila u prvoj polovini 2020. godine. Potražnja je počela da se oporavlja u drugoj polovini 2020. godine u mnogim regionima, ali i ovde se pandemija pokazala kao spoiler uticajem na proizvodnju automobilske elektronike. Dalje, ograničeno proširenje proizvodnje 8-inčne proizvodnje poluprovodnika u poslednjih nekoliko godina pojačalo je nedostatak. Kratkoročno, ovo je dovelo do povećanja cena. Dugoročno gledano, ovo će transformisati globalni ekosistem automobilske elektronike.

Zahtevi za kvalitetom automobilske elektronike mogu biti kruti, a postupak kvalifikacije komplikovan, ali su profitne marže stabilne i visoke. Osim toga, budući da je životni ciklus proizvoda dugačak, uvek je ciljno tržište za većinu dobavljača poluprovodnika.

Ulaganje potrebno za uspostavljanje vlastitog naprednog pogona za proizvodnju poluprovodnika nije samo ogromno već i rizično. Dalje, ispitivanje pouzdanosti, verifikacija i kvalifikacija automobilskih poluprovodnika mogu potrajati dugo, utičući na kratkoročnu i dugoročnu stopu iskorišćenja proizvodnih pogona. Takođe, i frontend i pozadinski procesi moraju biti optimalno sinhronizovani da bi se razvili konkurentni i visokokvalitetni proizvodi.

Snažni poluprovodnici

Potražnja za moćnim poluprovodnicima u automobilskoj industriji nastavlja da raste sa sve većim elektronskim sadržajem u vozilima. Očekuje se da će tržište snažnih poluprovodnika rasti još dalje kako ADAS (napredni sistemi za pomoć vozaču), električni i hibridni automobili postaju sve zastupljeniji.

Snažni poluprovodnički uređaji su osnovni uređaji za transformaciju snage, čineći oko 50% tržišta automobilskih poluprovodnika. Njihove primarne primene uključuju pretvarače, pretvarače napona i upravljačke sklopove koji se koriste za napajanje i regulaciju sistema napajanja.

Sopstveni proizvodni pogoni IDM-a i dalje dominiraju današnjom proizvodnjom poluprovodnika snage. Međutim, outsourcing se povećava, posebno za redovne proizvode.

Kratkoročni trendovi

Nestašica automobilskih poluprovodnika može smanjiti proizvodnju automobila u prvom kvartalu 2021. godine, posebno u velikim zemljama proizvođačima automobila, poput Kine i Indije, jer glavno snabdevanje njihovih automobilskih poluprovodnika dolazi iz Evrope, Severne Amerike i Južne Azije, gde je usporavanje proizvodnje usled COVID- 19. Trenutno je 88,5% kineskih automobilskih poluprovodničkih MCU-a iz drugih zemalja, a ovaj broj je još veći za Indiju.

Obično proizvodnja automobila sledi JIT (tačno na vreme) sistem upravljanja zalihama koji omogućava proizvođačima automobila da drže malo zaliha. Međutim, u neizvesnoj situaciji, svaki učesnik u sistemu pokušaće da poveća zalihe, pogoršavajući tako nedostatak komponenata.

Dugoročni trendovi

Proizvodnja automobilskih poluprovodnika će se povećati kako bi zadovoljila rastuće tržište, bilo širenjem ili prelaskom sa fabričkih 8-inčnih na 12-inčne uređaje.

Sve veći elektronski sadržaj u vozilima motivisaće glavne zemlje proizvođače automobila da povećaju lokalnu proizvodnju.

izvor: counterpointresearch.com

Leave a Comment