Nestašica kontejnera u azijskim lukama, čak i za premijum usluge

Špediteri kažu da je nestašica kontejnera u azijskim lukama toliko velika da prevoznici sa vrhunskim transpacifičkim uslugama ponekad ne mogu da garantuju da će oprema kupaca biti dostupna u azijskim teretnim lukama koje opslužuju.
Nestašica kontejnera je toliko akutna, posebno u kineskim lukama Xiamen, Ningbo i Šangaj, da neki brodovi napuštaju Aziju bez punih tereta, jer nema dovoljno opreme za pronalazak, rekli su zajednički prevoznici koji ne upravljaju brodovima (NVO) za JOC.com. Američki uvoz iz Kine koji se kreće kroz luke Los Anđeles i Long Bič izuzetno je snažan od kraja juna kada je ekonomija počela da se otvara od početnih blokada COVID-19.

Bukvalno nema dovoljno kontejnera za punjenje njihovih brodova“, rekao je Jon Monroe, koji je savetnik NVO-a.

Nekoliko prevoznika, uključujući APL/CMA CGM, Matson Navigation Co., Zim Integrated Shipping Services i u novije vreme Maersk Line, nude premium usluge tokom povećanja obima, koje garantuju kupcima opremu i prioritetno utovar u azijskim lukama, kraći tranzit puta. Prema NVO-ima, premium usluge naplaćuju zapadnoj obali znatno više od 4.000 USD po FEU, u poređenju sa prosečnom kamatnom stopom od 3.849 USD po FEU navedenom u Šangajskom indeksu kontejnerizovanog tereta objavljenom na JOC Shipping & Logistics Pricing Hub.
Ali nemogućnost prevoznika da garantuju opremu negira svrhu vrhunske usluge.

Sve u svemu, oprema je veliko pitanje, ali pravo pitanje sada je dobijanje prostora“, rekao je Phil Tran, direktor međunarodnih usluga / Severne Amerike u APL Logistics.

izvor@foto: cargolink.com