Nemačka auto industrija najviše profitirala od oporavka kineskog tržišta

Kinesko tržište se ponovo pokazalo kao „najvažniji stub“ globalne automobilske industrije, a posebno nemačkih proizvođača, navodi se u izveštaju objavljenom u sredu od strane globalne konsultantske kompanije Ernst & Young (EY).

Kineski udeo u svetskoj prodaji nemačkih proizvođača automobila u trećem kvartalu porastao je sa 35,7 na 39,2 procenta u odnosu na prošlu godinu, navodi EY. Tokom prvog talasa COVID-19 u drugom kvartalu, 51 odsto svih novih automobila nemačkih proizvođača automobila prodato je kupcima u Kini.

Tri glavna nemačka proizvođača automobila Volkswagen, BMV i Daimler profitirali su „iznad proseka“ od oporavka na tržištu u Kini, jer je njihova prodaja u trećem kvartalu u Kini porasla za devet procenata u poređenju sa prošlom godinom.

Istovremeno, prodaja nemačkih proizvođača automobila u zapadnoj Evropi pala je za četiri procenta, a u SAD-u je čak pala za 14 procenata.

Nakon masovnog pada globalnog prihoda, kao i jedinične prodaje u drugom tromesečju zbog krize COVID-19, kompanije iz 17 automobilskih grupa koje su analizirane širom sveta bile su „znatno bolje“ u trećem kvartalu.

Prihodi analiziranih automobilskih grupa povećali su se za 53 odsto u odnosu na prethodni kvartal, dok je prodaja novih jedinica vozila porasla za 46 odsto, navodi se u izveštaju.

Međutim, u poređenju sa prethodnom godinom, svetski proizvođači automobila još uvek nisu dostigli nivo iz prethodne godine. U pogledu prihoda i prodaje, analizirani proizvođači automobila bili su pet odsto ispod nivoa pre krize.

izvor@foto: seebiz.eu