Nedelja kada su se obarali rekordi: Kako se industrija kontejnera priprema za post-Suecki bum?

Ova nedelja u industriji luka i terminala bila je rekordna, jer se međunarodna špedicija i dalje suočava sa posledicama nedavne krize Sueckog kanala.

Luka Antverpen očekuje nagli promet kontejnera

U luci definitivno očekuju naglo povećanje prometa, počev od 12. aprila, mada, ujedno se čuju priče iz istog tabora da će se posledice blokade Sueckog kanala osećati „još dugo“.

Iako će veći protok tereta i veći promet pogodovati ukupnom protoku luke, taj protok će zabeležiti „veću nestabilnost“, rekla je Barbara Janssens, menadžer za korporativne komunikacije u luci Antverpen.

Računamo na 12-14 dana nakon Sueckog incidenta. Nije lako proceniti tačan uticaj u smislu gužve u luci Antverpen “, rekao je Janssens.

Mnogo toga zavisi od odluka brodarskih kompanija i terminala koji na stvari gledaju iz globalne perspektive.

Luka takođe dugoročno proširuje transportne kapacitete kako bi se izborila sa ublažavanjem povećanja ukupnih zagušenja.

Severna Amerika i dalje uživa u “nebeskom” saobraćaju kontejnera Uprkos lakoći zagušenja na zapadnoj obali SAD-a, uvoz se povećava u severnoameričkom lučkom sektoru.

Luka Long Beach postigla je svoj najzaposleniji rekordni mesec sa međugodišnjim rastom od 62,3% u martu, dok trendovi potrošačke e-trgovine nastavljaju da podstiču rast i promet.

U svom saopštenju, luka navodi da je mart tradicionalno jedan od najsporijih meseci u kalendaru otpreme, ali i pored te statistike, pristaništa i operateri terminala prebacili su preko svojih leđa 840.387 jedinica TEU, što je daleko nadmašilo prethodni najbolji mesec zabeležen u decembru 2020. godine.

Istočna obala takođe prati trendove

Dalje na istok, luke Južne Karoline (SC Ports) oborile su svoj mesečni rekord u TEU, u martu, kada Terminal Hugh K. Leatherman inače započinje sa radom.

Predsednik i izvršni direktor SC Ports, Jim Newsome, rekao je, „Naša dosadašnja evidencija o kontejnerima pojačava akcije da u pravo vreme dodajemo više kapaciteta luci Charleston.”

„Najmoderniji terminal Leatherman dodaće 700.000 TEU propusnog kapaciteta i 1.400 metara pristaništa na lučko tržište Istočne obale kada bude bilo najpotrebnije.“

Terminali nastavljaju tempo postavljanja rekorda

DCT Gdanjsk proslavio je dostizanje više nego značajnih 15 miliona TEU kontejnera, što je ukupni promet od svog otvaranja 2007. godine.

15-milioniti kontejner, kojim je rukovano 8. aprila, bio je u vlasništvu kompanije COSCO Shipping, natovaren na brod COSCO Shipping Galaxy, jedan od najvećih svetskih brodova.

2019. godine, Gdanjsk je oborio novi godišnji rekord rukovanjem kontejnera sa više od 2 miliona TEU.

Australija dočekala najveći brod

Luka Melbourne i Međunarodni kontejnerski terminal Victoria (VICT) dočekali su Soroe Maersk, najduže plovilo koje je pristajalo u luci. Tim Vancampen, izvršni direktor VICT-a, istakao je zahtev da se nastavi sa investiranjem kako bi se ispratili zahtevi za brodske linije za veća plovila koja pozivaju Australiju: „Pozdravljamo Soroe Maersk i radujemo se što ćemo nastaviti da smeštamo veća plovila ove veličine na VICT.

Pročitajte i...